Μεξικό : 13 δολοφονίες σε μία ημέρα

Σοφία Κατσαρέλη
Ένας εξάδελφος του εκλεγέντος κυβερνήτη στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού εκτελέστηκε από αγνώστους την Τρίτη (27/07), ενώ άλλοι 12 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην περιοχή κοντά στην μεθόριο με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές σχετικά, ανάμεσα στα θύματα ήταν ο Αλμπέρτο Πόρας Δουάρτε, εξάδελφος του εκλεγμένου κυβερνήτη Σέζαρ Δουάρτε, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία μέλους της οικογένειας του Δουάρτε, μέλους του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 4ης Ιουλίου.
Ένας ανιψιός του εκλεγμένου κυβερνήτη δολοφονήθηκε την 15η Ιουλίου.
Σημειωτέον, η ανακοίνωση των 13 δολοφονιών συμπίπτει με την ανακοίνωση των Αρχών, πως ανακάλυψαν οκτώ ανθρώπινα κεφάλια σε τέσσερα σημεία κοντά σε οδούς έξω από την πόλη Ντουράνγκο, στο βόρειο Μεξικό.
Λίγες ημέρες πριν, μια σωφρονιστική υπάλληλος στη φυλακή Γκόμες Παλάσιο, στο βόρειο Μεξικό, βρέθηκε νεκρή, εμμέσω της έρευνας για την καταγγελία ότι κρατούμενοι "επιτρεπόταν" από την διευθύντρια της να βγαίνουν στην διάρκεια της νύχτας και να δρουν ως εκτελεστές των καρτέλ με όπλα των φρουρών.
Η διευθύντρια της φυλακής έχει συλληφθεί, ενώ η σορός της 45χρονης φρουρού ανακαλύφθηκε σε μια πτέρυγα της φυλακής όπου γίνονταν επισκέψεις συζύγων.
source:cosmo.gr
top