Κατασχέθηκε μεγάλη 

ποσότητα ληγμένων τροφίμων...


Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ληγμένων τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησαν  τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Πρόκειται για 12.990 κιλά κατεψυγμένα αλιεύματα και κρέατα, τα οποία εντόπισαν οι κτηνίατροι  σε εγκαταστάσεις ψυγείων στη Δραπετσώνα αλλά και σε εταιρεία εμπορίας τροφίμων στον Ρέντη.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν :

    12.660 κιλά αλιευμάτων και συγκεκριμένα καλαμάρια και χταπόδια εισαγωγής, ιδιοκτησίας Προκόπη Ευσταθίου (με έδρα το Καρά Τεπέ Μυτιλήνης) που εντοπίστηκαν σε ψυγεία στη Δραπετσώνα και κατασχέθηκαν, λόγω λήξης ορίου συντήρησης και αλλοιώσεων των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων.

    330 κιλά κρέατος (κόντρα μόσχου) από την εταιρεία "ΑΔΕΛΜΑ" Μ. Μακρογιαννέλης και Σία ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Παπαδοπούλου 22, στον Ρέντη, λόγω λήξης ορίου συντήρησης.

    Για τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν αποτρέψει να καταλήξουν στο τραπέζι μας σε συνολικά 40 περίπου τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

    Με αφορμή τις νέες κατασχέσεις των ελεγκτών της νομαρχίας, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δήλωσε ότι, ''η δημιουργία μιας αγοράς που αποπνέει ασφάλεια και παρέχει ποιότητα, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε θέσει στη νομαρχία Πειραιά. Ένα στοίχημα που το κερδίζουμε κάθε μέρα, χειμώνα-καλοκαίρι, με σκληρή και υπεύθυνη δουλειά αλλά και με την πολιτική σύγκρουσης με όποιες επιχειρήσεις δεν σέβονται τον καταναλωτή''. 
source:nooz.gr
top