Παραιτήθηκε 

στενός συνεργάτης του Δ. Χριστόφια...

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, υπέβαλε την Τετάρτη ο Βάσος Γεωργίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Αφορμή στάθηκε η καταγγελία στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑNT-1 Κύπρου» το βράδυ της Τρίτης για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων μέσω μηνύματος, το οποίο είχε αποσταλεί προς τον υπουργό Άμυνας από το Γραφείο του προέδρου, για ευνοϊκές μεταθέσεις και αποσπάσεις οπλιτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Στεφάνου ανέφερε ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί πριν από μερικούς μήνες από λειτουργό του γραφείου του και εν αγνοία του κ. Γεωργίου.
Ωστόσο, μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου, οι αντιδράσεις από αξιωματούχους κομμάτων ήταν πολλές.

«Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι η λειτουργός ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο και παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για ικανοποίηση των όσων αναφέρονται στο μήνυμα, ο κ. Βάσος Γεωργίου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με λύπη και πόνο ψυχής την έκανε αποδεκτή», είπε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ασχολείται με την κυβέρνηση, ασχολείται με το ρουσφέτι και αντί της δίκαιης κοινωνίας, μας έφερε την "αιχμάλωτη κοινωνία" - την κοινωνία που οι πολίτες της αν δεν είναι "αιχμάλωτοι" του κόμματος, δεν βλέπουν άσπρη μέρα».source:protothema.gr
top