Κύπρος: Συζήτηση για το περιουσιακό...

Σε πολύ καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κ. Χριστόφια και Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Σε πολύ καλή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, κ. Χριστόφια και Έρογλου ...Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση στο περιουσιακό και ότι οι σύμβουλοί τους θα συνεχίσουν τη συζήτηση την Παρασκευή το απόγευμα. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 4 και στις 10 Αυγούστου.
Σε ερώτηση, κατά πόσον υπάρχει ουσιαστική πρόοδος, ο κ. Ντάουνερ επανέλαβε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια πολύ καλή συνάντηση και πρόσθεσε: "Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο η ποιότητα των συναντήσεων ποικίλει από καιρού εις καιρόν, όπως αναμένεται σε κάθε μια διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται οπουδήποτε στον κόσμο". Επίσης , ανέφερε πως δεν μπορεί να υπεισέλθει στην ουσία , καθώς όπως πρόσθεσε, όπως σε όλες τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να διεξάγονται με ένα βαθμό μυστικότητας.
Στο μεταξύ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και η σύζυγος του θα υποδεχθούν απόψε στο σπίτι τους στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας τον πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγο του. Οι κύριοι Έρογλου - Χριστόφιας με τις συζύγους τους θα δειπνήσουν μαζί. Στο δείπνο θα είναι επίσης οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Οζερσάι και Ιακώβου και ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.source:parapolitika.gr
top