Θέμα χρόνου η επίταξη των απεργών ιδιοκτητών βυτιοφόρων...



Κοντά στη λήψη απόφασης για επίταξη βρίσκεται η κυβέρνηση μετά το ναύαγιο στη συνάντηση του γγ Υποδομών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.


Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας αρχικά και ο Γιώργος Πεταλωτής στη συνέχεια ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση έδειξε διάθεση για διάλογο, αλλά υπάρχει και το δημόσιο συμφέρον.


«Η κυβέρνηση έδειξε την βούλησή της για επίτευξη συμφωνίας, παρέχοντας μια επιπλέον άδεια για κάθε υφιστάμενη και δίνοντας φορολογικά κίνητρα για κάθε ιδιοκτήτη, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το δημόσιο συμφέρον το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε» δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για δημόσιο διάλογο και πρόσθεσε ότι «από κεί και πέρα αν συνεχίσουν να απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, τότε η ίδια, με πράξεις πλέον, θα αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία».


Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη των απεργων ή σε απελευθέρωση της αγοράς, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η απελευθέρωση έχει αποφασιστεί, είναι καθαρή επιλογή της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε μια μέρα που γίνονται ακόμα διαπραγματεύσεις».


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις οδικές μεταφορές, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.


Η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η πολιτική του πελατειακού κράτους, με αδικαιολογήτως κλειστά επαγγέλματα πρέπει να πάρει τέλος το συντομότερο δυνατό.


«Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του κλάδου οφείλουν με διάλογο - και μόνο με αυτόν - να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, διασφαλίζοντας όσους απέκτησαν άδειες πρόσφατα, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά.


» Είναι ανάγκη να αναζητηθούν άμεσα τρόποι συνεννόησης για να εξασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και η καθημερινότητα των πολιτών.»
source:tanea.gr
top