Μετά θάνατον 

θρίαμβος για τον Στιγκ Λάρσον...

Η –μακάβρια- μετά θάνατον επιτυχία της τριλογίας του Σουηδού Στιγκ Λάρσον Millennium συνεχίζεται και στην ηλεκτρονική της μορφή, ως ebook.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Amazon ο Λάρσον είναι ο πρώτος συγγραφέας που γίνεται μέλος του «Kindle Million Club», της «ομάδας» δηλαδή συγγραφέων των οποίων η δουλειά έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικά αντίτυπα στις ΗΠΑ. Κοντά βρίσκεται και ο συγγραφέας «θρίλερ» Τζέιμς Πάτερσον με 860.000 ebooks, ενώ ακολουθούν -με 500.000-  η συγγραφέας της τριλογίας του Twilight Στέφανι Μέιερ, η συγγραφέας μυθιστορημάτων «έρωτα και αγάπης» Νόρα Ρόμπερτς και η Κάρλαϊν Χάρις γνωστή για τις βαμπιρικές της ιστορίες με ηρωίδα την Σούκι Στάκχαους.

Όπως δηλώνει ο marketing manager του εκδοτικού οίκου των βιβλίων του Λάρσον στην Μεγάλη Βρετανία Iain Millar τα βιβλία της τριλογίας Millennium («Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Το Κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά» και «Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήγκας») έχουν πουλήσει περί τις 35-40 εκατομμύρια κόπιες σε όλο τον κόσμο, ενώ ο ακριβής τους αριθμός είναι αδύνατον να υπολογιστεί αφού «πουλιούνται υπερβολικά γρήγορα για να μπορέσει κανείς να κρατήσει λογαριασμό».


Ωστόσο –φανταζόμαστε- ο λογαριασμός των κερδών για τον οίκο θα είναι αρκετά ακριβής ώστε να ισοσκελίζει το αποτέλεσμα. Όπως άλλωστε και το ένα εκατομμύριο ebooks για το Amazon.
source:zougla.gr
top