Προσφορές λόγω 

κρίσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες...


Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιριών προκειμένου να προσελκύσουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο των επιβατών ειδικά αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ναυτιλιακές εταιρίες αντιμετωπίζουν με σκεπτισκισμό την οικονομική κρίση που βάλλει ευθέως κατά της βιοσιμότητάς τους.

Εκπρόσωποι των εταιρειών σημειώνουν ότι οι ναύλοι κυμαίνονται περίπου στα περυσινά επίπεδα, αυξημένοι ελαφρώς από τον ΦΠΑ. Μάλιστα παρά την οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος των καυσίμων οι ακτοπλοϊκές, κρατάνε τις τιμές των εισιτηρίων στα περυσινά επίπεδα προκειμένου να πετύχουν αύξηση της επιβατικής κίνησης, κυρίως κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο, στο ζενίθ δηλαδή της τουριστικής κίνησης.



ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ με πλοία στις περισσότερες γραμμές του Αιγαίου, στην Κρήτη και την Ιταλία προσφέρει εκπτωτικά πακέτα για όλους τους προορισμούς που δραστηριοποιείται. Στις γραμμές Ηράκλειο και Χανιά, προσφέρει εισιτήριο 19 ευρώ σε όλα τα βραδινά και ημερήσια δρομολόγια, με την προϋπόθεση ωστόσο ο καταναλωτής να σπεύσει εγκαίρως για κράτηση, καθώς τα εισιτήρια είναι περιορισμένα. Παράλληλα προσφέρει πακέτο για οικογένειες στα ημερήσια με 13 ευρώ και περιλαμβάνει δύο ενήλικες, ένα παιδί μέχρι 4 ετών σε οικονομική θέση και Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη) και για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η εταιρεία προσφέρει 30% έκπτωση στο κατάστρωμα και 50% στις καμπίνες για τα ημερήσια δρομολόγια, δωρεάν το Ι.Χ. για την πρώτη διαδρομή και δωρεάν τα δίκυκλα στα ημερήσια δρομολόγια. Επίσης, παρέχεται 25% έκπτωση για τους ναύλους επιστροφής, 10% έκπτωση σε επιβάτες και οχήματα προερχόμενα από Ιταλία, 20% σε εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού και, τέλος, 50% έκπτωση σε οπλίτες, φοιτητές, πολυτέκνους - τριτέκνους, θύματα πολέμου, συνταξιούχους ΝΑΤ, ΑΜΕΑ.



MINOAN LINES

Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές καλύπτει τη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο και Πάτρα - Βενετία και Αγκόνα. Για τον προορισμό του Ηρακλείου προσφέρει καθημερινά εισιτήρια με 19 ευρώ (πολύ μικρός αριθμός εισιτηρίων) με έμφαση ωστόσο στα πρωϊνά δρομολόγια.

Οι εκπτώσεις που παρέχονται είναι οι εξής: 50% σε φοιτητές - σπουδαστές, πολυτέκνους - τριτέκνους, οπλίτες, συνταξιούχους ΝΑΤ, αναπήρους πολέμου, ΑΜΕΑ. Επίσης 20% σε δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας. Εκπτωση 30% γίνεται σε κατόχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού, 20% στα εισιτήρια με επιστροφή και, τέλος, 50% στα παιδιά από 4 έως 12 ετών.



BLUE STAR - SUPER FAST

Οι δύο θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Attica Group εξυπηρετούν καθημερινά τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, από τον Πειραιά και τη Ραφήνα και τα λιμάνια της Ιταλίας. Για το Ηράκλειο η εταιρεία προσφέρει εισιτήριο 19 ευρώ. Επίσης, το οικονομικό εισιτήριο, με αριθμημένη θέση, είναι 25 ευρώ για τα Χανιά και 29 ευρώ για το Ηράκλειο. Παράλληλα παρέχεται 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων.

Στις οικογενειακές προσφορές η έκπτωση φτάνει το 25% στα εισιτήρια επιβατών σε τετράκλινες καμπίνες σε όλα τα δρομολόγια από και προς Πειραιά για Χανιά και Ηράκλειο. Τα παιδιά έως 4 ετών ταξιδεύουν δωρεάν στην οικονομική θέση. Επίσης έκπτωση 50% παρέχεται στα εισιτήρια επιβατών ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνους - τρίτεκνους, φοιτητές, ανάπηρους πολέμου, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά 4-10 ετών κ.λπ.).



HELLENIC SEAWAYS

Η εταιρεία καλύπτει το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων, τη Χίο τη Μυτιλήνη, ενώ οι τιμές τις καθημερινές είναι διαφορετικές απ' ό,τι το τριήμερο ενώ υπάρχουν και διάφορα εναλλακτικά πακέτα.

Για τη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Κως - Ρόδος, προσφέρονται εισιτήρια με 10 ευρώ για Πάρο και 19 ευρώ για Κω - Ρόδο κατ' άτομο (για περιορισμένο αριθμό στην οικονομική θέση). Παράλληλα παρέχονται εκπτωτικά πακέτα, όπως εισιτήρια μετ' επιστροφής αξίας 76 ευρώ για Κω και Ρόδο για δύο άτομα και ένα μικρό παιδί σε super οικονομική θέση και 229 ευρώ, εάν συμπεριληφθεί και το αυτοκίνητο. Τέλος παρέχεται έκπτωση από 10% έως και 20% επί της ισχύουσας τιμής του εισιτηρίου απλής διαδρομής με την αγορά συγκεκριμένων εισιτηρίων.



AEGEAN SPEED LINES

Η Aegean Speed Lines πραγματοποιεί δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Κυκλάδων, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Ιο, Σαντορίνη, Σίκινο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Πάρο, Νάξο προσφέροντας 20% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος - Νάξος και 30% στα εισιτήρια της επιστροφής στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος.



ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για όλο το καλοκαίρι έως και 31 Οκτωβρίου 2010 προσφέρει ειδικά πακέτα προσφορών για τη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά Χίου. Μάλιστα με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ' επιστροφής το συνολικό κόστος του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής: Επιβάτης 32 ευρώ, παιδί (5-10 ετών) 16 ευρώ, Ι.Χ. αυτοκίνητο έως 3,89 μ. 76 ευρώ, Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα 82 ευρώ, Ι.Χ. πάνω από 4,25 μέτρα 96 ευρώ.
source:nooz.gr
top