Στενή συνεργασία Βρετανίας - Τουρκίας

Διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Λονδίνου - Άγκυρας


Η διμερής συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, μεταξύ Άγκυρας και της Λονδίνου βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στην Άγκυρα.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίστηκε ότι η Τουρκία και η Βρετανία μπορούν να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία συνδέονται τόσο με το Ιράν, όσο και με τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή.

Σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, η Τουρκία ενδιαφέρεται για την ουσιαστική βελτίωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεών της με τη Βρετανία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υλοποιηθούν πολιτικές και εμπορικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην εκτίμηση ότι η γείτων δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη πάντως ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Βερολίνο και Παρίσι αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση.
source:skai.gr
top