Φιλιππίνες: Συνελήφθη ο δολοφόνος του Facebook

Οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για εννιά φόνους, ανάμεσά τους και αυτούς τριών ξένων υπηκόων

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συνέλαβαν έναν ύποπτο για εννιά δολοφονίες, περιλαμβανομένων τριών ξένων υπηκόων, σε πόλη στα βόρεια της χώρας.

Ο 28χρονος Μαρκ Ντισόν, τεχνικός υπολογιστών, συνελήφθη την Τρίτη στην πόλη Σαν Φερνάντο στην επαρχία Λα Ουνιόν, 255 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Ο πατέρας του υπόπτου τον παρέσυρε σε μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο στην πόλη όπου συνελήφθη.

Ο ύποπτος, που φέρεται να χρησιμοποιούσε το λογαριασμό του στο Facebook για να γνωρίσει τα θύματα, και δολοφόνησε έξι υπηκόους Φιλιππίνων, έναν Αμερικανό, έναν Καναδό και ένα Βρετανό στην πόλη Άνχελες στην κοντινή επαρχία Παμπάνγκα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο ύποπτος -γόνος πλούσιας οικογένειας στην Παμπάνγκα- αρνείται τις κατηγορίες.

Η σειρά των φόνων φέρεται να άρχισε την 12η Ιουλίου• πρώτα θύματα ήταν ο Καναδός Τζέφρι Άλαν Μπέναν, 60 ετών, και η Φιλιππινέζα φίλη του, που δολοφονήθηκαν μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Ακολούθησαν, την 16η Ιουλίου, ο Βρετανός Τζέιμς Μπόλτον Πόρτερ, 51 ετών, και η φίλη του, που δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους. Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός Άλμπερτ Μίτσελ, 70 ετών, η σύζυγός του και τρία μέλη του υπηρετικού προσωπικού δολοφονήθηκαν μέσα στην κατοικία Μίτσελ.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι μαγνητοσκοπημένο υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε ενεχειροδανειστήριο στην πόλη Άνχελες εμφανίζει τον ύποπτο να μεταφέρει κλοπιμαία, ανάμεσά τους ένα φορητό υπολογιστή, που πιστεύεται ότι απέσπασε από ένα από τα θύματα.

Ένας ιδιωτικός φρουρός αναγνώρισε το Ντισόν ως τον άνδρα που είδε να φεύγει από το σπίτι του Μίτσελ τη βραδιά που έγιναν οι δολοφονίες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε το ίδιο πιστόλι σε όλες τις δολοφονίες. 
source:skai.gr
top