ΕΣΕΕ: To καμποτάζ

στέρησε έσοδα από τη χώρα...

Στα οφέλη της κρουαζιέρας ως πηγή πολλαπλών εσόδων για την ελληνική οικονομία στάθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα το Σχέδιο Νόμου "Εκτέλεση πλόων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα".
Το καμποτάζ ήταν για πολλά χρόνια μια στρέβλωση με μεγάλο χαμένο την Ελλάδα, αφού στέρησε από τη χώρα μας έσοδα...Το καμποτάζ ήταν για πολλά χρόνια μια στρέβλωση με μεγάλο χαμένο την Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Κορκίδης, αφού στέρησε από τη χώρα μας έσοδα, μείωσε την εισροή θαλάσσιου τουρισμού, περιόρισε τις θέσεις απασχόλησης, ζημίωσε αντί να βοηθήσει τον Έλληνα ναυτικό, ενώ δεν προστάτευσε την ελληνική κρουαζιέρα, αφού πλέον δεν διαθέτουμε ούτε καν ελληνικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοια.
Οπως είπε "το ν/σ μπορεί πράγματι να καθυστέρησε, αλλά επιτέλους μπορούμε σήμερα να στηρίξουμε με επιχειρήματα την άρση του καμποτάζ, όπως όμως το αντιλαμβάνονται οι ειδικοί της ναυτιλίας, ώστε να μην βρεθούμε από το ένα άκρο στο άλλο, στη 'μετά καμποτάζ' εποχή", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κορκίδης εξήρε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και τεχνογνωσίας των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι τόνισε ότι δεν χρειάζονται την προστασία του καμποτάζ, και δήλωσε ότι η απασχόληση των 20.000 Ελλήνων ναυτικών, αλλά και των 200.000 εργαζομένων στα υποστηρικτικά της ναυτιλίας παραναυτιλιακά επαγγέλματα είναι πολύ σημαντική για την οικονομία μας, αφού εξακολουθεί να φέρνει συνάλλαγμα ακόμα και σε περιόδους κρίσης. 
source:nooz.gr
top