10 απλά βήματα για να

ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά...

Μίνα Ράλλη
Ο έλεγχος του σωματικού βάρους είναι βασικά θέμα απόφασης για μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές, που θα υιοθετήσετε μια για πάντα. Από τη στιγμή που θα εντάξετε ορισμένες σωστές διατροφικές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πώς μπορείτε να παίρνετε λιγότερες θερμίδες και τελικά να χάσετε βάρος.

Εμείς σας παρουσιάζουμε το top 10 των συνηθειών, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε το όνειρό σας για απαλλαγή μια και καλή από τα περιττά κιλά πραγματικότητα:
1. Αξιολογήστε τις διατροφικές σας συνήθειες
Τρώτε αργά τη νύχτα, τσιμπολογάτε κατά το μαγείρεμα, τελειώνετε τα γεύματα των παιδιών; Σκεφτείτε το λίγο και δε θα σας είναι δύσκολο να εντοπίσετε ορισμένες συμπεριφορές, που μπορείτε να αλλάξετε, προκειμένου νε μειώσετε την ποσότητα θερμίδων που προσλαμβάνετε.
2. Χωρίς σχέδιο, καμιά προσπάθεια δε θα έχει αποτέλεσμα
Χρειάζεστε μια στρατηγική για τα γεύματα και τα σνακ σας. Πάρτε μαζί σας στο γραφείο ένα υγιεινό σνακ, για την ώρα της ημέρας, που ξέρετε ότι συνήθως σας πιάνει πείνα και μπορείτε εύκολα να ‘’ξεφύγετε’’ από το πρόγραμμα διατροφής σας.
3. Μην πηγαίνετε για ψώνια με άδειο στομάχι
Αν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο με άδειο στομάχι, οδηγείστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Ετοιμάστε λίστα για τα ψώνια σας από το σπίτι, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι … αυθόρμητες αγορές. Μην ξεχνάτε ότι σωστή διατροφή σημαίνει πάνω από όλα επιλογή υγιεινών τροφίμων.
4. Καταναλώστε συχνά γεύματα
Υπολογίστε τη συχνότητα των γευμάτων, που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας και διατηρήστε την. Τα τακτικά γεύματα σας βοηθούν να ελέγχετε την όρεξή σας και να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα , ειδικά ανθυγιεινών σνακ, μεταξύ των γευμάτων.
5. Αν είστε επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα ελέγξτε την ποιότητα των σνακ
Το πιο θρεπτικά σνακ περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους.
6. Φάτε το φαγητό σας στο τραπέζι και όχι όρθιοι
Όταν τρώτε στα όρθια και βιαστικά, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνετε. Μπορεί να καταλήξετε να φάτε πολύ περισσότερο από ό, τι αν καθίσετε στο τραπέζι και συνειδητά απολαύσετε το γεύμα σας.
7. Σερβίρετε το φαγητό σε χωριστά πιάτα και αφήστε το υπόλοιπο στο φούρνο
Το σερβίρισμα του φαγητού σε πιατέλες στο τραπέζι σας βάζει σε πειρασμό και είναι λογικό να μην μπορείτε να αντισταθείτε και να καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού χωρίς πολλές φορές καν να το συνειδητοποιείτε. Θυμηθείτε ότι χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να πάρει το μυαλό σας το σήμα από την κοιλιά σας ότι είστε πλήρεις.
8. Τρώτε αργά μασώντας κάθε μπουκιά και απολαμβάνοντας τη γεύση του φαγητού
Συνηθίστε να τρώτε αργά και απολαυστικά και να μασάτε καλά κάθε μπουκιά φαγητού. Δοκιμάστε να αφήνετε για λίγο το πιρούνι σας στο πιάτο πριν φάτε την επόμενη μπουκιά.
9. Μην τρώτε μετά το δείπνο
Το συγκεκριμένο κομμάτι θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι πολλές φορές η κρυφή αιτία για τα επιπλέον κιλά. Αν μετά το δείπνο εξακολουθείτε να πεινάτε, δοκιμάστε να ξεγελάσετε την πείνα σας με ένα ποτό χωρίς θερμίδες ή μια καραμέλα χωρίς ζάχαρη. Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά το δείπνο-είναι μια συνήθεια που σας βοηθάει να αντισταθείτε στον πειρασμό να φάτε πάλι.
10. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό
Το πρωινό είναι γνωστό ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μετά από το νυχτερινό ύπνο το σώμα σας χρειάζεται ‘’καύσιμα’’ για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας και να πάρετε ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.
source:cosmo.gr
top