Κίνδυνος επιδημίων στη Ρωσία...


Ενεργές παραμένουν εκατοντάδες εστίες φωτιάς στη Ρωσία σε έκταση περίπου 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προληπτικά το Οζέρσκ, στα Ουράλια, γύρω από το κέντρο επεξεργασίας και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων του Μαγιάκ.
Κίνδυνος επιδημιών

Με εφιάλτη μοιάζει η κατάσταση στη Ρωσία, με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν ποικίλους κινδύνους από την πύρινη λαίλαπα, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθούν επιδημίες, και ιδιαίτερα επιδημία χολέρας.

Οι ρωσικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από το κέντρο επεξεργασίας και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων του Μαγιάκ, εξαιτίας της επέκτασης των πυρκαγιών στη ζώνη αυτή.

Επιπλέον, οι υγειονομικές υπηρεσίες ενίσχυσαν τους ελέγχους για λοιμώδεις νόσους εξαιτίας ενδείξεων, όπως ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων οξείας γαστρεντερίτιδας και η επιδείνωση της ποιότητας του νερού σε 52 από τις 83 ρωσικές περιφέρειες.
Φόβοι για επισιτιστική κρίση

Φόβους για επικείμενη επισιτιστική κρίση λόγω των συνεχιζόμενων δασικών πυρκαγιών στη Ρωσία εκφράζει ο ΟΗΕ.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Φράνσις Κένεντυ, εκπρόσωπος επισιτιστικού προγράμματος του Οργανισμού, η κατάσταση στη Ρωσία αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και για μεγάλο χρονικό διάστημα την παγκόσμια αγορά σιτηρών.

Οι έμποροι έχουν ήδη προχωρήσει σε αύξηση κατά 80% στην τιμή των σιτηρών, δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της Ένωσης Αλευροβιομηχάνων Ελλάδας Δημήτρης Χαλάτσογλου, κάνοντας λόγο για κερδοσκοπία.

Όπως είπε, οι αλευροβιομήχανοι είναι αναγκασμένοι να μετακυλήσουν τις αυξήσεις συμπαρασύροντας τα υπόλοιπα προϊόντα.
Φόβοι στην Ελλάδα για ανατιμήσεις στο ψωμί

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του ψωμιού ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας, Ανδρέας Χρήστου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είπε επίσης ότι στόχος τους είναι να καταφέρουν να παραμείνουν στην αγορά και να μην κλείσουν.
source:skai.gr
top