Πίστα για Φόρμουλα 1 

στη Βουλγαρία...


Πίστα Φόρμουλα 1 αποφασίστηκε να κατασκευαστεί στη Σόφια, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις που είχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, και ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντούλ Τζαλίλ Αλ Μπλούκι, επικεφαλής του κρατικού επιχειρηματικού ομίλου του Αμπού Ντάμπι (EAGB).

Η κατασκευή της πίστας εντάσσεται στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας Βουλγαρίας - Αμπού Ντάμπι, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας.

Για την υλοποίηση του έργου, θα συσταθεί κοινοπραξία, ενώ η βουλγαρική πλευρά θα παραχωρήσει έκταση γης, στην οποία θα κατασκευαστεί η πίστα της Φόρμουλα 1. Οι δύο πλευρές θα διαχειρίζονται από κοινού τον χώρο και θα διοργανώνουν εκδηλώσεις, σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο της Φόρμουλα 1.

Εξάλλου, ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντούλ Τζαλίλ Αλ Μπλούλι είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με έργα υποδομών, όπως αυτά των λιμενικών και οδικών αξόνων. 
source:zougla.gr
top