Στα 313,4 δισ ευρώ οι 

δανειακές ανάγκες της Ελλάδας...

Για την πενταετία σύμφωνα με το ΔΝΤ


Στα 313,4 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για την περίοδο από το 2011 έως το 2015, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι ανάγκες αυτές θα καλυφτούν εν μέρει μόνον από τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, που θα παράσχει στη χώρα 110 δισεκατομμύρια ευρώ.


Από το 2014 και μετά τα δανεικά αυτά θα πρέπει να τα αποπληρώνουν αντλώντας κεφάλαια από τις αγορές, ενώ στα χρόνια έως το 2014, η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές για να καλύπτει τις ανάγκες της.


Για το 2011 οι συνολικές δανειακές ανάγκες ανέρχονται σε 55,1 δισεκατομμύρια ευρώ.


Το 2012 οι δανειακές ανάγκες θα ανέλθουν στα 57,9 δισ. ευρώ, το 2013 σε 53,1 δις. ευρώ, ενώ το 2014 και το 2015 θα εκτοξευτούν σε 70,7 δισ ευρώ και 76,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα.


Σημειώνεται ότι οι φετινές δανειακές ανάγκες του κράτους είναι 73,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο ΣΚΑΪ

Στο περιορισμό των δαπανών σε δημόσια νοσοκομεία και τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επικεντρωθούν πλέον οι προσπάθειες της κυβέρνησης για να πετύχει πλήρως τους στόχους του μνημονίου, είπε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Αναφορικά με το ΑΕΠ , προέβλεψε πως θα υπάρξει βελτίωση από το 2011.


Για την καταπολέμηση της ανεργίας τόνισε ότι είναι συνυφασμένη με την αναδιάρθρωση της οικονομίας, την απελευθέρωση της αγοράς, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη σταδιακά ανάπτυξη της παραγωγής, κυρίως σε εξωστρεφείς κλάδους όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές και η ναυτιλία.


Είπε ακόμα πως τα περισσότερα μέλη του ΔΝΤ πιστεύουν πως η Ελλάδα ανταποκρίνεται στους όρους του μνημονίου αλλά όσοι έχουν κριτική προσέγγιση ζητούν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα διαρθρωτικά προγράμματα και την ανάπτυξη.
source:skai.gr
top