Στη φτήνια κάνουν διακοπές 

οι ξένοι ηγέτες - 

Σε δωμάτιο των 60 ευρώ η Μέρκελ...


Στα πεθερικά τους, ή τέλος πάντων σε κάποιο σχετικά φτηνό δωμάτιο ξενοδοχείου, επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα περάσει τρεις εβδομάδες στην παραθαλάσσια βίλα των πεθερικών του, των γονιών της Κάρλας Μπρούνι, στο Καπ Νεγκρ της Γαλλικής Ριβιέρας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα περάσει τις διακοπές του και πάλι στην βαρετή Κορνουάλη, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ θα παραθερίσει στο Ζούλντεν, ένα χωριό 388 κατοίκων στο Νότιο Τιρόλο.

Το χωριό δεν έχει αστυνομικό τμήμα και τα δωμάτια, σε στυλ σαλέ, στο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων όπου διαμένουν η Μέρκελ και ο σύζυγός της κοστίζουν από 57 έως 89 ευρώ το άτομο, με πρωινό και ένα γεύμα.

Ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ θα περάσει κι αυτός τις διακοπές του στο αγρόκτημα των πεθερικών του κοντά στο Γκέτεμποργκ, ενώ ο δανός ομόλογός του, ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, έκανε ίσως τις φθηνότερες διακοπές, καθώς στη διάρκειά τους συμμετείχε στη δανική ομάδα ποδηλατοδρομίας που έκανε αγώνα από τη Βρέμη ώς το Παρίσι.

Ακόμη και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα πάει φέτος στις Βερμούδες, αλλά νοικιάζει απλώς έναν πύργο του 15ου αιώνα στην Τορκρεσέντσα, έξω από τη Ρώμη- ελπίζοντας ότι έτσι θα αυξήσει την αξιοπιστία του έναντι των συμπατριωτών του, από τους οποίους έχει ζητήσει να περάσουν φέτος τις θερινές διακοπές τους στην πατρίδα τους.

Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο πήγε την οικογένειά του για μια εβδομάδα διακοπών στη Λεόν της Βόρειας Ισπανίας και από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται πίσω στο γραφείο του.
source:newsit.gr
top