Ανάγκη 80 εκ. δολαρίων 
για το Πακιστάν έχει η UNICEF...
H UNICEF έχει άμεση ανάγκη από 80 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή συμπληρωματικών τροφίμων σε πάνω από 272.000 υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν.
H UNICEF έχει άμεση ανάγκη από 80 εκατομμύρια δολάρια για την άμεση παροχή συμπληρωματικών τροφίμων σε πάνω από 272.000 υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του λόγω των καταστροφικών πλημμυρών, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Οι χειρότερες πλημμύρες στη ιστορία της χώρας προκάλεσαν τον εκτοπισμό περισσότερων από 17 εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 2,1 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Τουλάχιστον 13% από αυτά πάσχουν από σοβαρό ή μέτριο υποσιτισμό,σημειώνει ο ΟΗΕ.
«Έχουμε τουλάχιστον 72.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό, και πάνω από 200.000 παιδιά που υποφέρουν από μέτριο υποσιτισμό ανάμεσα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Δρ.Σαχίντ Μεχμπούμπ της UNICEF.
«Χρειαζόμαστε επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει ένα ειδικό επισιτιστικό πρόγραμμα αλλιώς αυτά τα παιδιά μπορεί να πεθάνουν από υποσιτισμό ή άλλες ασθένειες που προκαλούνται από αυτόν», δήλωσε.
Ο Δρ Μεχμπούμπ είπε ότι ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.
Οι πλημμύρες άρχισαν μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων στα τέλη Ιουλίου, κάλυψαν με νερό χιλιάδες πόλεις και χωριά, κατέστρεψαν εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης, και σκότωσαν πάνω από 1.500 άτομα.
Αρχικά τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για 460 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή έκτακτης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον κατακλυσμό. Μέχρι σήμερα έχουν λάβει 325 εκατομμύρια δολάρια.source:kathimerini.gr
top