Τρεις μήνες σχέση και είπε 

το “σ' αγαπώ”. Μήπως είναι ύποπτο;

 
Πριν καν σε γνωρίσει καλά καλά σε γνώρισε στους γονείς του. Κάτι δεν πάει καλά σίγουρα!
 
Γνωριστήκατε και αρχίσατε να βγαίνετε. Καθημερινά. Ήταν σαφές ότι του άρεσες, σαφές ότι σε ήθελε. Μόλις είχε βγει από μια πολυετή σχέση, αλλά δεν σε απασχόλησε και πολύ. Ήταν τόσο καλός μαζί σου!!!
 
Στην πραγματικότητα παραήταν καλός. Τηλεφωνούσε συνεχώς, έστελνε λουλούδια, αγαπησιάρικα μηνύματα. Δεν είχατε ούτε τρεις μήνες σχέση και σε είχε ήδη συστήσει σε όλη του την οικογένεια. Σε λάτρευε. Σε λάτρευε. Σε λάτρευε. Σε έπνιγε... Άρχισες να ανησυχείς. Και δεν είχες και άδικο. Ο υπερσυναισθηματισμός, σύμφωνα και με τους ψυχολόγους, τόσο νωρίς... βρωμάει. Κάτι δεν πάει καλά.
 
Το δέσιμο ήταν αφύσικα βιαστικό. Και το σ' αγαπώ, τόσο άμεσο. Ούτε εσύ που είσαι γυναίκα δεν πρόλαβες να το σκεφτείς. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. “Τα βιαστικά λόγια, οι βιαστικές κινήσεις, όταν δεν έχεις γνωρίσει εσύ τη μυρωδιά του καν δείχνει μια προσπάθεια, ότι είσαι εκεί γιατί σε χρειάζεται ο άλλος να είσαι εκεί. Άρα δεν είναι γνήσιο... ότι είσαι εκεί από επιλογή, αλλά από ανάγκη -δική του” διευκρινίζει η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα.
 
Δεν μπορώ χωρίς εσένα

Και είναι κακό να σε έχει ανάγκη κάποιος, θα σκεφτείς; Είναι κακό να σου λέει ο άλλος: Σ' αγαπώ, γιατί δεν μπορώ χωρίς εσένα; Είναι τόσο κινηματογραφικό! Τόσο “ουάου”!
 
“Το κανονικό σ' αγαπώ είναι: μπορώ και χωρίς εσένα, αλλά σ' αγαπώ και σε γουστάρω πάρα πολύ και επιλέγω να είμαι μαζί σου γιατί όταν είμαι μαζί σου είμαι καλύτερος άνθρωπος και γουστάρω και τον εαυτό μου πιο πολύ. Μου αρέσει, θέλω να είμαστε μαζί” τονίζει η κ. Ζάφειρα.
 
“Το σ' αγαπώ γιατί δεν μπορώ χωρίς εσένα και γιατί σε χρειάζομαι δεν είναι αγάπη. Είναι εξάρτηση. Σημαίνει σε έχω ανάγκη και αυτό είναι πρόβλημα. Δικό του”.
 
Τα πράγματα σε μια σχέση είναι τόσο απλά που καταλήγουν σύνθετα. Δεν αρκεί να σου κάνει “κλικ” η εικόνα του. Πρέπει να δώσεις χρόνο, να τον γνωρίσεις. Ο άμεσος συναισθηματισμός είναι ύποπτος και κρύβει πίσω του κάποιο πρόβλημα. Πριν επενδύσεις λοιπόν... έχε το νου σου!
 
Κι ανάποδα

Κι αν είσαι εσύ εκείνη με τις μεγάλες δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια, αν είσαι εσύ που βιάζεσαι, αν είσαι εσύ σίγουρη από τον δεύτερο κιόλας μήνα ότι πρόκειται για τον άντρα της ζωής σου, αναρωτήσου. Γιατί τόσο συναίσθημα τόσο σύντομα. Σου αρέσει πραγματικά αυτός ο άνθρωπος; Εχεις προλάβει να τον γνωρίσεις; Σου αρέσει ο χαρακτήρας του; Ταιριάζετε; Η απλά η ανάγκη σου για σχέση σε έχει παρασύρει σε “ψεύτικους” δρόμους;source:tlife.gr
top