«Μόδα» οι απόπειρες

απόδρασης...


«Μόδα» έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες αποδράσεων από  κρατουμένους σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Τα «σκήπτρα» κρατά ο Κορυδαλλός με την απόδραση του Μεξικανού κρατουμένου ο οποίος  συνελήφθη, αλλά και την απόπειρα δυο αλλοδαπών κρατούμενων για ναρκωτικά και κλοπές που τελικά εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη. Ωστόσο, απόπειρα έγινε και στις φυλακές Μαλανδρίνου.
   Το νέο περιστατικό αποκαλύφθηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν ένας κρατούμενος για ληστείες αναρριχήθηκε σε μια από τις ταράτσες του σωφρονιστικού καταστήματος στο Μαλανδρίνο και κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο! Εκεί, όμως, εντοπίστηκε από τους εξωτερικούς φύλακες και συνελήφθη. Για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκε να αποδράσει, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.
   Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει στις 14 Αυγούστου από τις φυλακές Λάρισας ένας αλλοδαπός κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία. Όμως, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.
source:protothema.gr
top