Εύσημα ΔΝΤ για την ελληνική 

οικονομία...

«Εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις» δηλώνει το Ταμείο



Τα εύσημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόοδο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας απέσπασε την Παρασκευή η Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις σημείωσε ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά ωθούμενο κυρίως από την πιστή εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, μερικές εκ των οποίων - όπως είναι αυτές του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας - προχωρούν με ταχείς ρυθμούς που συχνά προηγούνται των προβλεπομένων χρονικών περιθωρίων.

Ο κ. Ράις επισήμανε ότι στόχος παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις”.

Επίσης, υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε όλα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις να διέπονται, όπως είπε, από κοινωνική δικαιοσύνη και να πλήττουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις οικονομικά ασθενείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
ΔΝΤ για τραπεζικό τομέα
Εξάλλου, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της εμπλοκής ξένων τραπεζών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας γίνονται σημαντικά βήματα για την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, τόνισε ο κ. Ράις αλλά συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν αφορούν την ελληνική κυβέρνηση.source:skai.gr
top