Ο "πόλεμος" για το κτήμα του Ζορμπά συνεχίζεται!

Ο "πόλεμος" για το κτήμα 

του Ζορμπά συνεχίζεται!



Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στην γυναίκα του κινηματογραφικού Ζορμπά, Άντονι Κουίν και των δύο παιδιών της, με το ελληνικό Δημόσιο. Το αντικείμενο της διαμάχης, είναι ένα κτήμα 117 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη Ρόδο στην περιοχή του Λαδικού. Ο γνωστός ηθοποιός είχε γοητευτεί από την έκταση και το νησί, όταν βρισκόταν στη Ρόδο για τα γυρίσματα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναυαρόνε". Τότε ήταν που είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του ότι ήθελε να αποκτήσει το κτήμα, για να δημιουργήσει το καταφύγιό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Άντονι Κουίν αγαπούσε ιδιαίτερα το κτήμα αυτό και ήθελε μετά τον θάνατό του να περάσει στην γραμματέα του και μετέπειτα σύζυγό του, Κάθι Μπέβιν και τα δυο τους παιδιά.
Η δικαστική διαμάχη για το κτήμα ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, όταν η σύζυγος του Άντονι Κουίν επισκέφτηκε την Ελλάδα και την έκταση, που με βάση της διαθήκης του Άντονι Κουίν, είχε περιέλθει στα χέρια της. Όμως, το ελληνικό Δημόσιο υποστηρίζει ότι η έκταση αυτή έχει απλά παραχωρηθεί στον ηθοποιό για να φτιάξει κινηματογραφικά στούντιο, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι με βάση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το Δημόσιο πήρε πίσω το κτήμα που είχε αγοράσει ο Άντονι Κουίν στο Λαδικό. Η έκταση που είχε αγοράσει ήταν χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος, αιγιαλός. Γι αυτό το λόγο δεν ήταν δυνατό να πουληθεί.
Ή χήρα έχει κάνει αναίρεση της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο το επόμενο διάστημα. Αν δεν δικαιωθεί, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπου θα απαιτήσει οικονομική αποζημίωση.source:gossip-tv.gr
top