Ποινές κάθειρξης 

για πλαστές 

συνταγογραφήσεις...

Για έναν πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και έναν πρώην βοηθό του


Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών για πλαστές συνταγογραφήσεις καταδίκασε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη.

Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών, τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του Β. Τζιγγούνη.


Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.


Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία.


Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.


Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.


Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.source:skai.gr
top