Αμφιβάλλουν για το 

χριστιανικό φρόνημα του Ομπάμα...

 Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, αποκαλύπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (18/09)στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος εκκλησιάζεται τακτικά και έχει επανειλλημένα δηλώσει δημόσια ότι είναι χριστιανός, ο αριθμός των Αμερικανών που πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα είναι μουσουλμάνος συνεχώς αυξάνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Pew Research Center.
Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που χαρακτηρίζουν τον Ομπάμα χριστιανό έπεσε σχεδόν στο μισό, στο 34%, μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος -ποσοστό διπλάσιο από πέρσι- ενώ ο αριθμός των ατόμων που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο πολιτικό κόμμα και έχουν την άποψη αυτή, αυξήθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, στο 18%.
Μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, το 60% δηλώνει ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης.
Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των μουσουλμάνων να κατασκευάσουν τζαμί κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο όνομα της ανεξιθρησκείας που έχει κατοχυρωθεί βάσει του αμερικανικού Συντάγματος. Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα στα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων.
Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στο δημοσίευμα, δηλώνοντας στην Washington Post ότι αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις για το θρήσκευμα του Προέδρου είναι αποτέλεσμα των "εκστρατειών παραπληροφόρησης" των αντιπάλων του.
"Ενώ ο πρόεδρος έχει προσωπικά δηλώσει απερίφραστα τη χριστιανική του πίστη, υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τον πρόεδρο, τις αξίες και τις πεποιθήσεις του", δήλωσε ο Τζόσουα Ντιμπουά, σύμβουλος επί θρησκευτικών θεμάτων στο Λευκό Οίκο.
source:cosmo.gr
top