Δρούτσας και Νταβούτογλου 

μαζί στο ντέρμπι Ελλάδας-Τουρκίας

στην Άγκυρα....


Ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Άγκυρα, Τουρκία
Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, κατόπιν πρόσκλησης του τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, για να παρακολουθήσουν μαζί το αποψινό ντέρμπι Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του Μουντομπάσκετ 2010. Νωρίτερα θα δειπνήσουν τετ-α-τετ.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», την πρωτοβουλία για την πρόσκληση πήρε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος άλλωστε σύντομα αναμένεται στην Αθήνα- κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Οκτωβρίου- προκειμένου να ανταποδώσει την επίσημη επίσκεψη του κ.Δρούτσα τον περασμένο Απρίλιο στην Άγκυρα.

Οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει τη βούληση εντατικοποίησης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, γι΄ αυτό και πριν από τον αποψινό αγώνα οι δύο υπουργοί θα δειπνήσουν τετ-α-τετ.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας, τόνισε ότι το ταξίδι του στην Άγκυρα δεν αποτελεί «επικοινωνιακή κίνηση» και ότι υπάρχει μια «ανοιχτή σχέση» με τον τούρκο ομόλογό του. «Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε γιατί υπάρχει η ευκαιρία να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω από το τραπέζι», είπε.

Αν και η σημερινή συνάντηση δεν είναι επίσημη, αναμένεται να συζητηθεί η κινητικότητα των τουρκικών ερευνητικών σκαφών που παρατηρήθηκε ολόκληρο τον Ιούλιο στο Αιγαίο, αλλά και η πρόοδος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας.

Την Τετάρτη ο κ.Δρούτσας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και στο Φανάρι, όπου θα επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
source:in.gr
top