Προβλέπουν νέα αύξηση 

της ανεργίας...


papakonstantinou_loverdos.jpg
«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο ούτε νέα μέτρα» διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπoυργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν τέθηκε ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι η οικονομία είναι σε ύφεση, ότι "η αγορά βρίσκεται σε δυσκολία", καθώς και ότι χάνονται και θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Επισήμανε πάντως ότι η Κυβέρνηση βλέπει φως στο τέλος του τούνελ, και εφαρμόζει πολιτική που θα οδηγήσει την οικονομία σε στέρεες βάσεις. "Πηγαίνετε τον τόπο στον όλεθρο", απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.
«Δεν υπάρχει περίπτωση λήψης κανενός νέου μέτρου στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας» διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα μείωσης του επιδόματος ανεργίας, ενώ δεν διευκρίνισε, αν θα τεθούν νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή του.
Εξάλλου, απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων. Ο κ. Λοβέρδος προέβλεψε νέα αύξηση της ανεργίας εξαιτίας της επικείμενης λήξης της τουριστικής περιόδου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ΜΑΡΚ, για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕΕ, 170 χιλιάδες λουκέτα θα βάλουν έως το τέλος του 2011 μικρές επιχειρήσεις, ενώ θα χαθούν περισσότερες από 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μάλιστα στις προτεινόμενες μορφές αντίδρασης του κλάδου απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης, προκρίνεται η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.
«Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση τόνισε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.
«Το οικονομικό επιτελείο του κ. Παπανδρέου δεν είναι ικανό να σχεδιάσει οικονομική πολιτική με προοπτική και περιορίζεται στο ρόλο του φοροεισπράκτορα, τόνισε ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αιβαλιώτης.
" Όταν η ανεργία εκτινάσσεται και τα εισοδήματα πετσοκόβονται, όταν τα λουκέτα αυξάνονται και οι αγρότες δεν έχουν προοπτική, το μόνο που δεν μπορεί να περιμένει κανείς είναι η αύξηση των εσόδων παρά μονάχα το βάθεμα της ύφεσης", σχολίασε μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.
Σε εκστρατεία ενημέρωσης στο εξωτερικό για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προχωρούν από κοινού η Τράπεζα της Ελλάδος με τις ελληνικές τράπεζες.
Για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών έκαναν λόγο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος που συναντήθηκε με τους επικεφαλής των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.
Συμφωνήθηκε ακόμη ότι από πρώτης Δεκεμβρίου την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών αναλαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την εξυγίανση του κλάδου.
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι εγγυήσεις των 25 δις ευρώ που θα τους δοθούν για άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ θα κατευθυνθούν προς ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης.
Μετά την άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού στη Σλοβακία, να μετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας, την πρόθεση της νέας δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην Τσεχία, να τηρήσει ανάλογη αρνητική στάση στην οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα, ανακοινώνει ο επικεφαλής της, πρωθυπουργός Πετρ Νέτσιας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή, εφημερίδα "Κουρίρ".source:parapolitika.gr
top