Βαριές ποινές στους 

πέντε συλληφθέντες Πολωνούς...

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι πέντε Πολωνοί που συνελήφθηκαν για τα επεισόδια των οπαδών της Γιαγκελόνια στο «Κλ. Βικελίδης». Το δικαστήριο τούς καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από 19 έως 29 μήνες, αναστέλλοντας επί 3ετία τις ποινές τεσσάρων εξ αυτών. Για έναν εκ των κατηγορουμένων -που δεν είχε «λευκό» ποινικό μητρώο- το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα, πλην όμως, δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Εξάλλου, το δικαστήριο επέβαλε στους καταδικασθέντες χρηματικά πρόστιμα από 500 έως 1.100 ευρώ.
Ο ένας εξ’ αυτών που χτύπησε σεκιούριτι του γηπέδου με σιδηρολοστό τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 29 μηνών. Στον ίδιο είχε επιβληθεί στο παρελθόν ποινή 3 χρόνων και 9 μηνών, ωστόσο την εξαγόρασε καταβάλλοντας 10 ευρώ ανά ημέρα. Σε άλλον οπαδό επιβλήθηκαν 24 μήνες φυλάκιση διότι εισέβαλε στο γήπεδο με πυρσό, αλλά επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο αφέθηκε ελεύθερος.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 των Πολωνών στο 25’ της αναμέτρησης. Εκείνη την ώρα, οι Πολωνοί οπαδοί, πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας τους, έσπασαν τα κιγκλιδώματα της κερκίδας όπου φιλοξενούνταν, επιχειρώντας να εισέλθουν στο γήπεδο.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι συνεπλάκησαν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες επιχείρησαν να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και επτά μηνών.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί ως μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι περιέγραψαν «καρέ-καρέ» τα επεισόδια.
Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδόθηκαν. Οι δύο «εισβολείς» του γηπέδου ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν δίπλα στα κιγκλιδώματα κι όταν η ομάδα τους πέτυχε το γκολ οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους, θέλοντας να πανηγυρίσουν την επίτευξη του τέρματος, άσκησαν πίεση στα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα αυτά να σπάσουν και οι ίδιοι να πέσουν στον τερέν.
Οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν είναι «χούλιγκαν» και ότι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη με ειρηνικές προθέσεις να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ομάδας τους.
source:tvxs.gr
top