Δραματική η κατάσταση 

στην αγορά: Δεν υπάρχει 

ρευστό...


Δραματική η κατάσταση στην αγορά: Δεν υπάρχει ρευστό
Δραματική είναι πλέον η κατάσταση χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς το 86% δηλώνει πως δεν έχει χρήματα για να κινηθεί. Την ίδια ώρα, τα έσοδα από τον τουρισμό έκαναν «βουτιά» κατά 16% με χειρότερο μήνα τον Ιούνιο, ενώ οι άνεργοι που γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 98.834!
Σύμφωνα με έρευνα - σοκ του ΕΒΕΑ, οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της Αθήνας δεν έχουν ρευστό, ενώ τα τραπεζικά δάνεια είναι από δύσκολα έως ανύπαρκτα και ο τζίρος τους στα. χαμηλότερα επίπεδα
Συγκεκριμένα, από τις 523 επιχειρήσεις που πήραν μέρος στην έρευνα το 86% δήλωσε πως δεν έχει χρήματα, το 51% είναι στο «κόκκινο» και το 89% φεύγει με άδεια χέρια όταν πάει για δάνειο στα γκισέ των τραπεζών.
Την κατάσταση ασφυξίας στην αγορά αποτυπώνουν και τα έσοδα από τον τουρισμό, που μειώθηκαν κατά 11,9% το τελευταίο εξάμηνο και κατά 24% εντός διετίας. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι εισπράξεις από τουριστικές υπηρεσίες ανήλθαν στα 1,17 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 15,7% σε σχέση με πέρυσι.
Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι άνεργοι που γράφτηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Μόνο τον Ιούνιο γράφτηκαν 569.742 άτομα, αυξημένα δηλαδή κατά 0,52% σε σχέση με τον Μάιο. Η αύξηση των ανέργων καταγράφεται εν μέσω τουριστικής περιόδου, οπότε και οι σχετικές επιχειρήσεις παρέχουν θέσεις εργασίας, έστω και εποχικές.
Τα μοναδικά καλά μαντάτα για την κατάσταση της οικονομίας έρχονται από την ναυτιλία, όπου η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, ελέγχει το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας, που μεταφράζεται σε 187,5 εκατ., ενώ οι Έλληνες πλοιοκτήτες τιμούν την ελληνική σημαία η οποία κυματίζει στο 31% του ελληνικού εμπορικού στόλου.
source:madata.gr
top