Conservapedia εναντίον... 

Αϊνστάιν...

Ο Δαρβίνος ποτέ δεν είχε τη συμπάθεια των πιστών, των θρησκευόμενων, των ανθρώπων της εκκλησίας και των συντηρητικών. Στην ίδια κατηγορία φαίνεται πως μπαίνει και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν αφού όπως φαίνεται οι πιστοί και θρησκευόμενοι λατρεύουν να τον μισούν.
Οι χρήστες της Conservapedia που αποτελεί ένα είδος συντηρητικής εναλλακτικής πρότασης απέναντι στην πασίγνωστη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia δεν είναι οπαδοί της πιο διάσημης τουλάχιστον θεωρίας του, της θεωρίας της σχετικότητας. Στην πραγματικότητα, τη θεωρούν ως μία φιλελεύθερη θεωρία συνωμοσίας.
Πρόσφατα ο δικτυακός τόπος TPMMuckraker επέστησε την προσοχή σε post της ιστοσελίδας «Counterexamples to relativity» όπου αναφέρεται «η θεωρία της σχετικότητας είναι ένα μαθηματικό σύστημα που δεν επιτρέπει εξαιρέσεις. Σε μεγάλο βαθμό προωθείται από τους φιλελεύθερους που ενθαρρύνουν το σχετικισμό κι έχουν την τάση να παραπλανούν τους ανθρώπους αναφορικά με το πως βλέπουν τον κόσμο». Σε υποσημείωση δε, αναγράφεται: «Σχεδόν κανείς από όσους έχουν διδαχτεί τη θεωρία της σχετικότητας δεν συνεχίζει να διαβάζει την Αγία Γραφή».
Στην Conservapedia ανακαλύπτει κανείς ότι οι διαφωνούντες με τη θεωρία της Σχετικότητας, όπως και οι διαφωνούντες με τη θεωρία της Εξέλιξης, υποστηρίζουν ότι χάνουν την «ακαδημαϊκή τους ελευθερία». «Παρά τη λογοκρισία επί της διαφωνίας για τη θεωρία της Σχετικότητας, εκτός των φιλελεύθερων πανεπιστημίων αναλύονται στοιχεία που αντιτίθενται στη θεωρία».
Στην πραγματικότητα, η θεωρία της Σχετικότητα πέρασε κάθε πειραματική δοκιμή στην οποία υποβλήθηκε. Ωστόσο, η Conservapedia δεν είναι ικανοποιημένη. Επιπλέον αναφέρεται σε παραδείγματα που ‘αποδεικνύουν’ τη φιλελεύθερη συνωμοσία του Αϊνστάιν: «O Barack Obama βοήθησε ώστε να δημοσιευτεί άρθρο φιλελεύθερου καθηγητή νομικής ο οποίος στηριζόμενος στη σχετικιστική έννοια της ‘καμπύλωσης του χώρου’ προωθεί το ευρύ νόμιμο δικαίωμα στην άμβλωση».
Το γεγονός ότι η θεωρία της σχετικότητας κατευθύνει τους ανθρώπους μακριά από το Θεό δεν παύει να είναι μία θεωρία. Την ίδια ώρα μία άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι είναι μάλλον απίθανο οι άνθρωποι που μελετούν τη θεωρία της Σχετικότητας να αναζητήσουν απαντήσεις για τα ερωτήματα που τους απασχολούν αναφορικά με το σύμπαν στην Αγία Γραφή. 
source:tvxs.gr
top