«Επίθεση» στην κυβέρνηση

για την οικονομία...


Το στίγμα της Ν.Δ. στην οικονομία, εν όψει και της παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, έδωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Νότης Μηταράκης, αναπληρωτές του τομέα Οικονομίας και η κα Ελένη Ρωμαΐδου, υπεύθυνη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Μνημονίου.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε δημιουργική λογιστική και συνεχείς μεταβολές των εκτιμήσεών της, προκειμένου να παρουσιάσει μικρότερες αποκλίσεις κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.


Προέβλεψαν, επίσης, ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα έχει σαν συνέπεια τη λήψη περισσότερων μέτρων.


«Είναι αναποτελεσματική η θεραπευτική αγωγή του μνημονίου» ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά στις διεθνείς αγορές, επεσήμαναν ότι, αν και στόχος της κυβέρνησης ήταν η βελτίωση της εικόνας της χώρας, στην πραγματικότητα παραμένει αδύνατη η πρόσβαση σε αυτές, επικαλούμενοι τα spreads για το 10ετές ομόλογο, τα οποία κυμαίνονται στις 870 μονάδες βάσης, όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν κοντά στις 130 μονάδες βάσης.


Υποστήριξαν, ακόμη, ότι στον προϋπολογισμό του 2011 θα υπάρχουν νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 3,2% του ΑΕΠ, που θα προέρχονται κατά 2,2% από εισπρακτικά μέτρα και 1% από περαιτέρω περικοπή δαπανών.


Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβαν ότι η Ν.Δ. έχει επισημάνει από καιρό τις αδυναμίες της εφαρμοζόμενης πολιτικής και έχει καταθέσει «στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» που βασίζεται σε ένα μείγμα επανορθωτικών μέτρων για τις αδικίες και τις αστοχίες του προγράμματος με πρωτοβουλίες αξιοποίησης της ανενεργής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και αναπτυξιακά μέτρα που βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα.source:zougla.gr
top