Κινητά που προκαλούν 

ηλεκτροσόκ στην Κρήτη!


Ένα νέο «παιχνίδι» που έχει εφεύρει η κινεζική τεχνολογία είναι ό,τι πρέπει για να εξοπλίσει τους κάθε λογής κακοποιούς! Πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη συσκευή που προκαλεί… ήπιο ηλεκτροσόκ! Ήδη, δύο από αυτά τα επικίνδυνα κατασκευάσματα εντοπίστηκαν στην Κρήτη, το ένα στα χέρια ενός Έλληνα και το άλλο στην κατοχή ενός νεαρού αλλοδαπού.

Μια τυχαία έρευνα σε έναν 46χρονο Έλληνα, έφερε στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Χερσονήσου για πρώτη φορά την επικίνδυνη εφεύρεση κινέζικης προέλευσης… Ο κάτοχός της ισχυρίστηκε ότι την είχε αγοράσει για την προστασία του, επειδή εργάζεται ως… φύλακας σε νυχτερινό μαγαζί της περιοχής! Η συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι ενσωματωμένη μέσα στο κέλυφος κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε να μην είναι ορατή!

Το νέο αυτό «όπλο» κατασχέθηκε και εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση… Ωστόσο, στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς, λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε άλλη μια παρόμοια συσκευή στα χέρια ενός 21χρονου Ιρλανδού στο Ηράκλειο! Ο νεαρός αποκάλυψε ότι την είχε προμηθευτεί από έναν Κινέζο πλανόδιο πωλητή, έναντι του ποσού των 30 ευρώ!


Το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ευρέως και σε τόσο χαμηλή τιμή τέτοιου είδους επικίνδυνα μηχανήματα, που μπορεί είτε να ακινητοποιήσουν, είτε όμως και να εκφοβίσουν κάποιον, προβληματίζει τις αρχές που έχουν ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους στα εμπορεύματα των πλανόδιων αλλοδαπών μικροπωλητών για να βάλουν φρένο στην διακίνησή τους.
source:protothema.gr
top