Η Jaguar παρουσιάζει 

στη Ρωσία τη θωρακισμένη

έκδοση της XJ


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας, που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου, η Jaguar θα παρουσιάσει μία νέα έκδοση της XJ που απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που… φοβούνται για τη ζωή τους! Ο λόγος για τη θωρακισμένη XJ Sentinel, για την οποία οι άνθρωποι της μάρκας υπόσχονται προστασία από επιθέσεις τρομοκρατών και ανθρώπους του υποκόσμου.
Το βάρος της JZ Centigon φτάνει τους 3,8 τόνους
Το βάρος της JZ Centigon φτάνει τους 3,8 τόνους
Η νέα XJ Sentinel είναι εφοδιασμένη με επιπλέον χάλυβα υψηλής αντοχής και Kevlar και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Centigon που ειδικεύεται στις θωρακίσεις οχημάτων. Σύμφωνα με την Jaguar μπορεί να γλυτώσει τους επιβάτες από σφαίρες των 9mm ακόμα και από χειροβομβίδα που ενδεχομένως να ρίξει κάποιος στην XJ. Η έκδοση αυτή είναι εφοδιασμένη με έναν 8κύλινδρο κινητήρα 5.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Εξαιτίας του υψηλού βάρους που φτάνει τους 3,8 τόνους οι επιδόσεις δεν είναι οι αναμενόμενες. Έτσι, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε ότι η ZJ Centigon είναι εφοδιασμένη με ελαστικά της Dunlop τεχνολογίας run flat, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ακόμα και με μηδενικό αέρα. 
source:zougla.gr
top