Η Foxconn ψάχνει

λύσεις για να μην αυτοκτονούν οι υπάλληλοί της!


Μετά το κύμα των αυτοκτονιών των εργαζομένων που θορύβησε την ίδια την εταιρία αλλά και τη κοινή γνώμη, η Foxconn ψάχνει να βρει νέες λύσεις για το θέμα.
Η Foxconn είναι μία εταιρία που κατασκευάζει ηλεκτρονικά είδη για ιαπωνικές και αμερικανικές εταιρείες όπως η Sony και η Apple.
 
Από την αρχή του έτους τουλάχιστον σε ένα εργοστάσιο στη Κίνα έχουν σημειωθεί 10 αυτοκτονίες εργατών, τις οποίες πολλοί απέδωσαν στο πιεστικό ωράριο αλλά και τους χαμηλούς μισθούς.
 
Η πρώτη αντίδραση της εταιρίας ήταν να αυξήσει τους μισθούς και να τοποθετήσει δίχτυα ασφαλείας σε όλα τα εργοστάσια της, ώστε να μην κάνουν οι εργαζόμενοι άλλες απόπειρες αυτοκτονίας πέφτοντας από την ταράτσα. Για μείωση του ωραρίου κανένας λόγος.

 

Απ' οτι φάνηκε όμως τα δίχτυα δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικά αφού πριν μία εβδομάδα αυτοκτόνησε πηδώντας από την ταράτσα, ακόμα μία 22-χρονη εργαζόμενη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπαιρνε ψυχοφάρμακα.
 
Με αφορμή την τελευταία αυτοκτονία, άλλο ένα μέτρο που σκέφτεται να εφαρμόσει η εταιρία είναι να εξετάζει τους νέους υπαλλήλους για τυχόν ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το επόμενο βήμα είναι να αρχίσει να προσλαμβάνει πιο μεγάλα σε ηλικία άτομα αφού από τις 12 αυτοκτονίες που έγιναν αυτό το έτος, οι περισσότερες έγιναν από υπαλλήλους ηλικίας κάτω των 22.
source:newsit.gr
    top