Κόβουν την πίστωση από 

την 1η Οκτωβρίου τα φαρμακεία...




Στην απόφαση των φαρμακοποιών να κόψουν την πίστωση στα φάρμακα από την 1η Οκτωβρίου στα ασφαλιστικά ταμεία αναφέρθηκε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που προμηθεύονται και στη συνέχεια
να διεκδικούν τα χρήματά από το ταμείο τους.

«Είχαμε πάρει υποσχέσεις ότι θα πάρουμε τα χρήματα για την εξόφληση των συνταγών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα είχαμε κάνει την κινητοποίηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Αρκετά κάναμε υπομονή» δήλωσε.

Ο κ. Λουράντος άφησε δε αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Να μην βγει πάλι κάποιος υπουργός να μας κατηγορήσει για αναισθησία. Ουδείς αχαριστώτερος του ευεργετηθέντος. Εμείς ευεργετούμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ζητάμε τα μισά από τα οφειλόμενα να μας τα καταβάλλουν τώρα, δεν μπορούμε να ζήσουμε με υποσχέσεις» ανέφερε.

Μια φαρμακευτική εταιρεία δίνει με πίστωση το φάρμακο για 4 χρόνια, και από εμάς ζητούν να πληρώσουμε τοις μετρητοίς πρόσθεσε ο κ. Λουράντος

«Οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης, δηλώνοντας ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν σε έξι μήνες το αργότερο.

«Είναι ανέφικτο να πληρώσουμε άμεσα. Όλη μας η επιχορήγηση θα πρέπει να καλύψει τρύπες του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Σουλιώτης.source:skai.gr
top