Το κάψιμο του Κορανίου 

την 11η Σεπτεμβρίου...


Το κάψιμο του Κορανίου την 11η Σεπτεμβρίου
Σαφή προειδοποίηση απηύθυνε ο διοικητής της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, πως, αν αμερικανική Εκκλησία εκτελέσει το σχέδιό της να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα.

Η εκκλησία Βαπτιστών Dove World Outreach Center στη Φλόριντα σκοπεύει να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου στην ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Αν γίνει αυτό, θα εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στον μουσουλμανικό κόσμο» επεσήμανε ο στρατηγός Πετρέους σε συνέντευξή του στην Wall Steet Journal. «Κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τα στρατεύματα και τη διεθνή προσπάθεια» εκτίμησε.

«Είναι ακριβώς η ενέργεια που θα εκμεταλλεύονταν οι Ταλιμπάν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Όχι μόνο εδώ, αλλά παντού στον κόσμο, όπου συνυπάρχουμε με την ισλαμική κοινότητα» προσέθεσε ο στρατηγός.

Η εκκλησία Dove World Outreach Center ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στο Γκέινσβιλ, 500 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων, ώστε «να πολεμήσουν τον δαίμονα του Ισλάμ».

Στα τέλη Αυγούστου, δεκάδες φανατικοί μουσουλμάνοι διαδήλωσαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και απείλησαν να αρχίσουν ιερό πόλεμο, αν η αμερικανική Εκκλησία πραγματοποιήσει αυτό που σχεδιάζει.source:madata.gr
top