«Καλπάζει» προς το 

1,90 ευρώ το λίτρο η 

τιμή της αμόλυβδης βενζίνης...

Κερδοσκοπία στα καύσιμα

Προς το 1,90 ευρώ το λίτρο ...καλπάζει ακάθεκτη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας, γεγονός που δεν δικαιολογείται από την πορεία των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Η υψηλότερη τιμή κατεγράφη σε πρατήριο της Αθήνας, με 1,88 το λίτρο.

Πολύ υψηλές τιμές παρατηρούνται ακόμα σε Κυκλάδες (1,71 ευρώ), Λασίθι και Ηράκλειο (1,69 το λίτρο), Πειραιά (1,68 ευρώ), Λέσβο (1,65 ευρώ), Έβρο (1,62 ευρώ) και Μεσσηνία με 1,59 ευρώ ανά λίτρο.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στη τροφοδοσία της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης αναμένονται στις 15 Οκτωβρίου, αν δεν λυθεί το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ζητεί αλλαγές στο σύστημα «Ήφαιστος», μέσω του οποίου επιστρέφεται στους επαγγελματίες η διαφορά του ΕΦΚ.

Όπως τονίζει, η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι η διαφορά του ΕΦΚ που προπληρώνουν οι βενζινοπώλες θα τους επιστρεφόταν εντός τριών ημερών. Αυτό όπως καταγγέλλουν δεν έγινε ποτέ, αφού ο φόρος παρακρατείται ακόμη και για 15 ημέρες.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη διακοπή ή μη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης θα ληφθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
 
source:tanea.gr
top