Πάνω από 200 πιλότοι 

έχουν παραποιήσει τα βιογραφικά τους!


Μια έρευνα για τα προσόντα των πιλότων έχει σοκάρει τις αρχές καθώς περισσότεροι από 200 πιλότοι φαίνεται να έχουν παραποιήσει στοιχεία στα βιογραφικά τους.

 

Έρευνα για τα προσόντα των πιλότων της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας ξεκίνησε η Κίνα, ύστερα από την αποκάλυψη ότι πάνω από 200 πιλότοι έχουν παραποιήσει στοιχεία του βιογραφικού τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
 
Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν δύο βδομάδες μετά το αεροπορικό δυστύχημα της 24ης Αυγούστου στην βορειοανατολική επαρχία Εϊλονγκτζιάνγκ, όπου επιβατικό αεροσκάφους τύπου Εμπραέρ 190 των εσωτερικών αερογραμμών Henan Airlines με 91 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα συνετρίβη κατά την προσγείωσή του. Μέχρι στιγμής οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή 42 ανθρώπων, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
 
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα, στα ψευδή βιογραφικά οι πιλότοι συνήθως υπερέβαλαν ως προς την εμπειρία τους, δηλώνοντας μεγαλύτερο αριθμό ωρών πτήσεων.
 
Όπως τονίζεται στην ίδια έκθεση, τα μισά παραποιημένα βιογραφικά ανήκουν σε πιλότους που εργάζονται στην αεροπορική εταιρεία Shenzhen Airlines, μητρική της Henan Airlines.source:newsit.gr
top