39η ακριβότερη πόλη στον κόσμο η Αθήνα...

«Πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια η Νέα Υόρκη


Την 39η θέση στον κατάλογο των πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο καταλαμβάνει η Αθήνα. Σε επίπεδο μισθών, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 32η θέση.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές πόλεις κατατάσσεται το Όσλο και ακολουθούν η Ζυρίχη, η Γενεύη, το Τόκιο, η Κοπεγχάγη, η Νέα Υόρκη και η Στοκχόλμη, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 73 πόλεις του κόσμου και καλύπτει 112 διαφορετικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Ωστόσο, στην κατάταξη των ακριβότερων πόλεων, δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος των ενοικίων.

Συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ενοικίων, η Νέα Υόρκη είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Όσλο, η Γενεύη και Ζυρίχη.

Η Ελβετία εξακολουθεί να καταβάλλει τους υψηλότερους μισθούς και ακολουθούν η Δανία και η Νορβηγία.

Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη είναι η Ζυρίχη, το Σίδνεϊ και το Μαϊάμι.

Η διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης μειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες, στο 26% από 35% το 2009.

Όσον αφορά στους μισθούς, οι Ελβετοί παραμένουν οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι. Οι υψηλότερες καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στη Ζυρίχη και στη Γενεύη, ενώ η Νέα Υόρκη έρχεται τρίτη.

Στον αντίποδα, οι ασιατικές πόλεις Βομβάη, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ είναι οι φθηνότερες του πλανήτη. Ωστόσο, στη Βομβάη και τη Μανίλα οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στον κόσμο.source:tanea.gr

top