«3D οι περισσότερες τηλεοράσεις 

μέχρι το 2015»


Το 2015 το ήμισυ του συνολικού αριθμού τηλεοράσεων στον κόσμο θα είναι τρισδιάστατες, εκτιμά ιαπωνική εταιρεία οικονομικών ερευνών, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται τα πρώτα 3-D γυαλιά για όσους έχουν μυωπία.
Η ιταλική εταιρεία γυαλιών οράσεως «Luxottica» ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα 3-D γυαλιά για όσους έχουν διαθλαστικές ανωμαλίες, όπως είναι η μυωπία.
Οι τρισδιάστατοι φακοί, που έχουν κατασκευαστεί από την αμερικανική Oakley (θυγατρική της Luxottica), μπορούν να συνδυάζουν την οπτική καθαρότητα, τη διευρυμένη γωνία περιφερειακής όρασης και την ικανότητα παρακολούθησης τρισδιάστατων εικόνων.
Η Luxottica χρησιμοποιεί για δοκιμές τα εργαστήρια του στούντιο γραφικών του Χόλιγουντ «DreamWorks Animation» και το πρώτο ζευγάρι τρισδιάστατων γυαλιών θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε μερικούς μήνες και στον υπόλοιπο κόσμο το 2011.
Η αγορά για τρισδιάστατα προϊόντα αρχίζει να γνωρίζει άνθηση, καθώς τόσο νέες συσκευές (π.χ. 3-D τηλεοράσεις), όσο και τρισδιάστατες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες κυκλοφορούν πλέον με μεγαλύτερη συχνότητα.
Το ιαπωνικό κέντρο οικονομικών ερευνών Fuji Chimera εκτιμά ότι μέχρι το 2015 ο αριθμός τηλεοράσεων στην αγορά, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με τρισδιάστατη τεχνολογία, θα αποτελεί περίπου το ήμισυ των συνολικών τηλεοπτικών συσκευών στον κόσμο.source:tanea..gr
top