42 εκατ. ευρώ κόστισε ο 

ανασχηματισμός...

anasximatismos_2.jpg
Περίπου 42 εκατ. ευρώ κόστισε ο πρόσφατος ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης, ενώ το συνολικό κόστος των αλλαγών στις ονομασίες πολλών υπουργείων στις δύο κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται σε 123.000.000!!!
Όταν ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την σύσταση των νέων υπουργείων με τα... πρωτότυπα ονόματα δεν φρόντισε να μας ενημερώσει για τις τιμούλες του «βαπτίσματος»!
Η κάθε αλλαγή ονόματος σε υπουργείο, όμως, κοστίζει περίπου 6 εκατ. ευρώ στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αποκαλύψεις».
Μάλιστα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει κάποιες ονομασίες στα υπουργεία, αλλά το ανέβαλε λόγω κόστους.
Ο κ. Παπανδρέου με το «Καλημέρα» άλλαξε ονόματα στα 13 από τα 17 ονόματα. Και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν ήξερε την οικονομική κατάσταση της χώρας τότε, αφού διεμήνυε ότι «λεφτά υπάρχουν». Λίγες μέρες πριν όμως, στον πρόσφατο ανασχηματισμό άλλαξαν όνομα άλλα δύο υπουργείο.
Την περίοδο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ενημερώνει καθημερινά για τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα το κράτος. Την ώρα που εξαγγέλλονται περικοπές και μειώσεις μισθών και συντάξεων και ενώ περιμένουμε λήψη νέων μέτρων.
Και δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα που κάνουμε, λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ να μιλήσει για... εγκράτεια και λιτότητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι 7 αναπληρωτές υπουργοί που όρισε ο πρωθυπουργός θα κοστίσουν μαζί με τα... έπιπλα τους 30 εκατ. ευρώ.
Τα ποσά είναι τεράστια και η αύξηση των μελών της κυβέρνησης, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θα ανεβάσει και άλλο το κόστος.
Να δούμε τι θα πει μετά από όλα αυτά ο πρωθυπουργός, για ποιο νέο μέτρο θα ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν «υπομονή», για να... κολλήσει έξω από κάποιο υπουργείο την χρυσή ταμπέλα με την νέα ονομασία.source:parapolitika.gr
top