Όλοι στον Στρατό με θητεία 

9 μηνών...

beglitis-thumb-large.jpg
Σε 21/2 - 3 χρόνια καταργείται, σταδιακά όμως, η στρατιωτική θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νέοι θα εκπληρώνουν στρατιωτική υποχρέωση 9 μηνών στον Στρατό Ξηράς. Θέμα αύξησης της θητείας δεν υπάρχει.
Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο και από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής έκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης το θέμα της διάρκειας της θητείας την οποία, παρά τις διαψεύσεις, η «ραδιοαρβύλα» ανεβάζει από μέρα σε μέρα σε... 14 μήνες.
Μάλιστα είναι τόσο έντονη η σχετική φημολογία ώστε στις δύο τελευταίας σειρές κατάταξης αυξήθηκε ο αριθμός των προσερχομένων προκειμένου να αποφύγουν την (δήθεν) επερχόμενη αύξηση!
«Η θητεία δεν θα αυξηθεί παρά τα διάφορα που ακούγονται στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης.
Οχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη θητεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η σχετική φημολογία να προέρχεται από συγκεκριμένο κέντρο.
Ο κ. Μπεγλίτης άσκησε σκληρή κριτική στη Ν.Δ., λέγοντας ότι έκανε τη μείωση της θητείας μόλις έναν μήνα πριν από τις εκλογές του 2009 για «προεκλογικές σκοπιμότητες».
Μάλιστα αποκάλυψε ότι η μείωση χωρίς μελέτη και προετοιμασία «μας έχει οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα», υπονοώντας ότι αυτή η κίνηση δημιούργησε προβλήματα πληρότητας σε μονάδες...
Οπως είπε ο υπουργός, ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι ο νέος θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη που ετοιμάζεται: οι νέοι, μετά την απόλυσή τους, θα μπορούν να μένουν από 6 μήνες έως 3 χρόνια στο Στράτευμα έναντι «σημαντικής χρηματικής παροχής».
Επιλεκτικά Φύλλα Πορείας
Επίσης ο κ. Π. Μπεγλίτης κατήγγειλε ότι επί κυβερνήσεως Ν.Δ. αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε υπουργικά γραφεία έπαιρναν 25, 28 και 30 ημερήσια Φύλλα Πορείας τον μήνα, ενώ οι ομοιόβαθμοί τους έπαιρναν από 10 έως 14.
«Υπήρχε ευνοιοκρατία» είπε για την πάγια αυτή παροχή στους αξιωματικούς. Ανήγγειλε δε ότι τα Φύλλα Πορείας δεν θα καταργηθούν, όμως εξετάζεται «η ενσωμάτωσή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς καμία περαιτέρω μείωση των μισθών αλλά και των Φύλλων Πορείας».source:parapolitika.gr
top