Τα πρόσωπα που αποκτούν

αυξημένο ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό...


Ο Νίκος Αθανασάκης με τον πρωθυπουργό
Ο Νίκος Αθανασάκης με τον πρωθυπουργό 
Αθήνα
Ανακατατάξεις και στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού φέρνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς δημιουργείται μια νέα ομάδα περί το Μέγαρο Μαξίμου και μέσα σε αυτό.

Οι έμπειροι υπουργοί παρατήρησαν ότι αυτή τη φορά τα τηλεφωνήματα για τον ανασχηματισμό έγιναν το βράδυ της Δευτέρας από τον Νίκο Αθανασάκη και από την Ρεγγίνα Βάρτζελη, ενώ πριν από έναν χρόνο τα τηλεφωνήματα είχαν γίνει από τον Χάρη Παμπούκη.

Αυτή ήταν και η πρώτη επιβεβαίωση ότι πολλά θα αλλάξουν στο Μέγαρο Μαξίμου από την ερχόμενη εβδομάδα, με κεντρικά πρόσωπα τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τη διευθύντρια των υπηρεσιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία αναλαμβάνει ρόλο προσωπάρχη στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Τετάρτη, από τον σαφή προσδιορισμό του τίτλου του ως υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις διεθνείς επενδύσεις, ο κ. Παμπούκης δεν θα έχει σε καθημερινή βάση το ρόλο που είχε ως τώρα και αυτό φάνηκε ήδη από προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παμπούκης δεν συμμετείχε στη διαδικασία ενημέρωσης των στελεχών για το ποιο υπουργείο αναλαμβάνουν και πώς μετακινούνται στην κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν, η «απομάκρυνση» αυτή έγινε και με δική του συμφωνία, προκειμένου να μην έχει πλέον τόσο πολλές και τόσο συγκεχυμένες αρμοδιότητες. Εκτιμάται ωστόσο ότι παραμένει στο στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, έστω και χωρίς την καθημερινή δραστηριότητα που είχε ως τώρα.

Αντιθέτως, ρόλο συντονιστικό και επικοινωνιακό θα έχει ο κ. Ραγκούσης, όπως τονίστηκε και στις προχθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή.

Ρόλο γεφυροποιού μεταξύ της νέας και της παλαιάς φρουράς του Μαξίμου θα κληθεί να παίξει ο Νίκος Αθανασάκης. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μάλλον θα παραμείνει χωρίς θεσμική θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως από πολλές πλευρές ακούγεται ότι ο ρόλος του αυτή την περίοδο και έπειτα από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που αυτομάτως δημιουργεί νέους συσχετισμούς, θα είναι κρισιμότερος από ποτέ. Δεν είναι ωστόσο βέβαιον ότι υπάρχει θεσμική αναβάθμιση του κ. Αθανασάκη.

Αντιθέτως, ενισχυμένος είναι στο νέο σχήμα ο ρόλος της κ. Βάρτζελη, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πολύ στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Η κ. Βάρτζελη ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει την ενημέρωση παλαιών και νέων υπουργών προχθές το βράδυ και ως σήμερα έχει θέση διευθύντριας της ΚΟ. Ακούγεται ότι με την αναδιάρθρωση του πρωθυπουργικού γραφείου η κ. Βάρτζελη θα αναλάβει επισήμως ρόλο στο πλευρό του κ. Παπανδρέου, πιθανότατα σε μια θέση «προσωπάρχη» του Μεγάρου Μαξίμου με την ιδιότητα γενικής γραμματέως.source:in.gr
top