«Μια θηλυκή Δον Ζουάν»

Βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι ανάβει φωτιές στα Ηλύσια Πεδία

 Κίττυ Ξενάκη


Η Κάρλα Μπρούνι     ανταλλάσσει  χειραψίες και  χαµόγελα µε  κατοίκους του  Μοντινιάκ. Λίγο  νωρίτερα, χθες,  είχε επισκεφθεί  µαζί µε τον  Νικολά Σαρκοζί  το περίφηµο  σπήλαιο του  Λασκό, στα  Πυρηναία.
Σαν να µην έφταναν οι κριτικές για τις απελάσεις των Ροµά, οι αντιδράσεις για την προωθούµενη συνταξιοδοτική µεταρρύθµιση, και η δηµοτικότητά του που έχει πέσει στα Τάρταρα, ένα νέο βιβλίο έρχεται να κάνει τον πονοκέφαλο του Νικολά Σαρκοζί αβάσταχτο. Ο τίτλος του τα λέει όλα: «Κάρλα, µια µυστική ζωή».
Οι φήµες διαδίδονταν εβδοµάδες τώρα: µέσα Σεπτεµβρίου, έλεγαν, κυκλοφορούν δύο βιογραφίες για την Κάρλα Μπρούνι. Η µία, από τους δηµοσιογράφους Μικαέλ Νταρµόν και Ιβ Ντερέ, είναι επίσηµη – άρα και αδιάφορη.

Η δεύτερη όµως από την Μπεσµά Λαουρί, τη δηµοσιογράφο που προκάλεσε προ διετίας σάλο υπογράφοντας τη βιογραφία του γάλλου ποδοσφαιριστή Ζινεντίν Ζιντάν, είναι µη εγκεκριµένη – άρα «καυτή». Το 300 σελίδων βιβλίο «Κάρλα, µια µυστική ζωή», καρπός διετούς έρευνας της Λαουρί, πρόκειται να κυκλοφορήσει (από τις εκδόσεις Flammarion) την Τετάρτη – χάρη όµως στην απόφαση των εκδοτών να δώσουν προκαταβολικά ένα αντίτυπο στο (αριστερό) γαλλικό περιοδικό «Μarianne» και τους βρετανικούς «Τimes», όλη η Γαλλία (και η Βρετανία) ήδη το συζητά.

Η Λαουρί µίλησε µε δεκάδες φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και πρώην εραστές του τοπ µόντελ που έγινε τραγουδίστρια και στη συνέχεια πρώτη κυρία της Γαλλίας – ακόµα και την νταντά της. «Για ένα πράγµα είµαι βέβαιη» δηλώνει κατόπιν αυτών: «Η Κάρλα που βλέπουν οι Γάλλοι δεν είναι η αληθινή». Η εικόνα της σοβαρής, σεµνής πρώτης κυρίας είναι 100% κατασκευασµένη, ένα «έργο» που το προεδρικό µέγαρο ανέθεσε το 2008 στον σύµβουλο του Σαρκοζί, τον Πιερ Σαρόν. «Προσπαθήσαµε να τη µεταµορφώσουµε σε µια καλλιεργηµένη καλλιτέχνιδα, ντροπαλή και διακριτική. Είναι ακριβώς το αντίθετο, οπότε φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν!» δήλωσε ο Σαρόν.

Ερωτες και εραστές
Η πραγµατική Κάρλα, κατά τη Λαουρί, «είναι µια γυναίκα που δεν έχει επαφή µε την πραγµατικότητα», που ζει «στον χρυσό της πύργο» και ενδιαφέρεται µόνο για δύο πράγµατα: για την εικόνα της – παρότι η ίδια η Μπρούνι υποστηρίζει πως ουδέποτε έχει κάνει πλαστική, η συγγραφέας επιµένει πως έχει κάνει άπειρες πλαστικές στο παρελθόν, ενώ διατηρούσε επί 20ετία σχέση µε γνωστό παριζιάνο πλαστικό χειρουργό – και να έχει πάντα το πάνω χέρι όσον αφορά τους άνδρες, είτε επρόκειτο για τον Μικ Τζάγκερ, είτε για τον γάλλο πρόεδρο. «Θηλυκή Δον Ζουάν», «Τίγρης», «Αµαζόνα» είναι µερικοί µόνο από τους χαρακτηρισµούς που της αποδίδονται. Η Κάρλα εµφανίζεται πιστή στους φίλους της αλλά «ασταθής» στον έρωτα. Τα πάει όµως καλά µε όλους τους πρώην της.

«Η Κάρλα Μπρούνι χωρίς τη µάσκα: “Εξευτελίζει τον Σαρκό προσκαλώντας πρώην της στις διακοπές τους”» ήταν χθες ο τίτλος της «Daily Μail». Πράγµατι, η Κάρλα φέρεται να υποχρέωσε τον γάλλο πρόεδρο να ανεχθεί τρεις πρώην εραστές της, οι οποίοι µάλιστα είχαν «καταρρεύσει» όταν τους εγκατέλειψε, στις πρώτες τους διακοπές στην οικογενειακή της βίλα στο Καπ Βέρντε.

Ζηλιάρα... τίγρη
Ενας από αυτούς ήταν ο Αγνό Κλαρσφέντ, γνωστός δικηγόρος διασηµοτήτων.

«Είναι µια πραγµατική τίγρη», φέρεται να είπε στον Τζακ Λανγκ, τον πρώην υπουργό Πολιτισµού, αναφερόµενος στην Κάρλα. Σύµφωνα πάντα µε τη Λαουρί, η «τίγρη» βγάζει νύχια µε το που πλησιάζει δυνάµει αντίζηλος τον Σαρκοζί: ζηλεύουν και οι δύο ο ένας τον άλλον, και η Κάρλα είχε γίνει έξαλλη όταν είχε πιάσει τον «Νικό» να φλερτάρει την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

Ισως διότι πιστεύει πως ο Σαρκοζί είναι «πιο απρόβλεπτος και από την ίδια».
ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
«Η Κάρλα που βλέπουν οι Γάλλοι δεν είναι η αληθινή» λέει η συγγραφέας Μπεσµά Λαουρί

Προσπάθησαν να µπλοκάρουν την κυκλοφορία του βιβλίου

ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ, η νέα βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι περιέχει άπειρα – «µαθαίνουµε», για παράδειγµα, πως η πηγή της φηµολογούµενης έντασης που υπάρχει ανάµεσα στον Νικολά Σαρκοζί και τον Μπαράκ Οµπάµα είναι ένας χοντρός τσακωµός του Σαρκοζί µε την πρώην καλή του, τη Σεσιλιά, µπροστά στον Οµπάµα, κατά την πρώτη τους συνάντηση στην αµερικανική Γερουσία, το 2006, όταν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν απλός γερουσιαστής. Ακόµα, οι φήµες που κυκλοφορούν θέλουν το γαλλικό προεδρικό µέγαρο να έβαλε λυτούς και δεµένους προκειµένου να εµποδίσει την κυκλοφορία της µη εγκεκριµένης βιογραφίας. Πολλοί συγγενείς (ανάµεσά τους και η µητέρα της Κάρλα) και φίλοι, πήραν εντολή να µην πουν κουβέντα. Το µέγαρο των Ηλυσίων κατάφερε να πάρει µια κόπια του βιβλίου µόλις την Παρασκευή, και επί του παρόντος το ξεκοκαλίζει προκειµένου να δει αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της συγγραφέως και του εκδοτικού οίκου – ο οποίος πάντως φρόντισε να εξασφαλιστεί νοµικά, δίνοντας το βιβλίο σε δικηγόρους και αφήνοντας ανώνυµους κάποιους «πρωταγωνιστές», συµπεριλαµβανοµένων αρκετών πρώην εραστών της Κάρλας. source:tanea.gr
top