Λάμπρου- Παπαβασιλείου...

Οι δύσκολες στιγμές του Σπύρου και τα προσωπικά δεδομένα της Έλενας

Παπαβασιλείου- Λάμπρου
Σάββατο μεσημέρι, κατά τις 2.00, πριν από την πρώτη μεγάλη φθινοπωρινή μπόρα, βρισκόμαστε σε ένα παλιό γραφικό café κάτω απ’ την Ακρόπολη, στο Κουκάκι. Ο Σπύρος έρχεται πρώτος, φορώντας τζιν, μπλε ηλεκτρίκ παπούτσια, μοβ φανελάκι και τα κόκκινα γυαλιά του («Είναι το γούρι μου αυτά τα γυαλιά» θα μου πει αργότερα), παραγγέλνει ένα ζεστό νες γλυκό με γάλα και, περιμένοντας την Έλενα, χαμογελάει. «Γυναίκες! Πάντα καθυστερούν, χωρίς λόγο. Να δεις ότι θα βρει ως δικαιολογία την κί­νηση και το πάρκινγκ». Ένα τέταρτο μετά, με μια μοβ φόρμα, ένα ζευγάρι ροζ αθλητικά παπούτσια, κρατώντας μια μεγάλη blue-jean τσάντα και φορώντας μεγάλα μαύρα γυα­λιά, φτάνει η Έλενα. «Γίνεται χαμός, δεν μπορείς να παρκάρεις πουθενά πια» λέει, ενώ βγάζει το hands-free που έχει μπερδευτεί γύρω απ’ τα μαλλιά της.

Εσύ, Σπύρο, πώς αντιμετωπίζεις τις δύ­σκολες καταστάσεις; Πρόσφατα, έτυχε κάτι άσχημο στην οικογένειά σου.
Οι δύσκολες καταστάσεις αντιμετωπίζο­νται από δύο. Όταν η γυναίκα μου έχασε το παιδί στο οποίο ήταν έγκυος, το αντι­μετωπίσαμε μαζί, ενωμένοι. Στενοχωρέ­θηκα αφάνταστα και με συγκλόνισε αυτή η υπόθεση, αλλά αυτά συμβαίνουν, το θέμα είναι να μην το βάζεις κάτω και να συνεχίζεις. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές παλεύεις να στεγνώσεις τα δάκρυα της αγαπημένης σου και μετά να κοιτάξεις μπροστά.

Σε τέτοιες στιγμές δεν θα ’θελες να κάνεις μια άλλη δουλειά που να σε προστατεύει απ’ το προσκήνιο;
Στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοι μού συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα είναι συ­νέχεια με το κεφάλι κάτω και δεν θα μι­λάει σε κανέναν. Άλλο η δουλειά, άλλο τα προσωπικά. Επειδή έχω βρεθεί ένα κλικ –στην κυριολεξία– πριν από το θά­νατο, όταν ήμουν στη Βαγδάτη, όταν μου έβαλαν το όπλο στο κεφάλι, έχω αναθεωρήσει πλέον πολλά πράγματα στη ζωή μου. Αν ήμουν μια φορά δυνα­τός, τώρα έγινα δύο φορές, γιατί σ’ αυτό το θέμα δεν ήμουν μόνος μου.

Θέλετε να προχωρήσετε σε επόμενη εγκυμοσύνη;
Φυσικά. Δεν εγκαταλείπουμε τις προ­σπάθειες, ό,τι είναι να έρθει θα έρθει από μόνο του. Έχει ο Θεός.

Έλενα, η εμφάνισή σου σε βοήθησε να κάνεις ευκολότερα πράγματα στο χώρο;
Η εμφάνιση σίγουρα βοηθάει. Άλλωστε, η τηλεόραση είναι εικόνα. Όμως, μια ωραία εικόνα δεν σου εξασφαλίζει διαχρονικό­τητα.
Σπύρος: Η εμφάνισή της την έχει βοη­θήσει να μπει στην τηλεόραση και το μυ­αλό της την κρατάει μέσα σ’ αυτήν. Αν προσέξεις, η Έλενα κάνει πολύ σωστές επιλογές.

Αισθάνεσαι σέξι, Έλενα;
Σέξι με κάνουν να αισθάνομαι τα βλέμμα­τα, οι σωστές συμπεριφορές των αντρών και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

Προσωπικά, πώς είσαι αυτή την περίο­δο; Είσαι μόνη σου;
Είμαι μόνη μου και μου αρέσει, αλλά, αν ερωτευτώ, θα μου αρέσει ακόμη περισ­σότερο.

Τώρα που είσαι αναγνωρίσιμη, οι άντρες σε προσεγγίζουν πιο εύκολα;
Παλιά, μου την έπεφταν πολύ. Τώρα, δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν τους αρέσω; Να ανησυχήσω; (γελάει)
source:yupi.gr
top