«Ο Σαρκοζί... μπερλουσκονίζει»

Δήλωση του γάλλου ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον- Μπεντίτ


Επίθεση στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξαπολύει ο γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΕ και της Γαλλίας για τους Ρομά.

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας για την πολιτική της τελευταίας έναντι των Ρομά "βλάπτει την εικόνα του Σαρκοζί και όχι της Γαλλίας", εκτιμά ο γάλλος ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Τη στιγμή που ο γάλλος πρόεδρος δεν έλαβε στήριξη από κανέναν παρά μόνο από τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, "ο Σαρκοζί έχει την τάση να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, κάτι που θυμίζει τις κινήσεις του ιταλού πρωθυπουργού. [Ο Σαρκοζί] κάπου ...μπερλουσκονίζει..." εκτιμά ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

"Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του Νικολά Σαρκοζί. Νομίζει ότι είναι μόνος του στον κόσμο. Η απόκρυψη της αλήθειας φαίνεται να είναι νοοτροπία της κυβέρνησής του", συνεχίζει ο γάλλος ευρωβουλευτής.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ καταδικάζει βεβαίως τον παραλληλισμό των απελάσεων των Ρομά με τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά εκτιμά ότι το κλίμα στη Γαλλία "δεν αρμόζει σε μία δημοκρατία" και καταγγέλλει "τη μικροπολιτική του Νικολά Σαρκοζί και της πλειοψηφίας του που στηρίζονται αποκλειστικά στη συσπείρωση δεξιάς - ακροδεξιάς για να σωθούν".source:skai.gr
top