Έρευνα: Οι γυναίκες προτιμούν τους άνετους άνδρες...


Δεν είναι η τεστοστερόνη αλλά η κορτιζόλη που παίζει ρόλο στο πόσο ελκυστικό βρίσκουν οι γυναίκες έναν άνδρα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε βρετανικό πανεπιστήμιο. Για την ορμόνη του στρες ισχύει όπως έδειξε η έρευνα, η αρχή: όσο λιγότερη τόσο καλύτερα.

Στόχος της έρευνας του πανεπιστημίου του Αμπερτάι της Μ. Βρετανίας, ήταν να καταδειχθεί ποιο ρόλο παίζουν οι ορμόνες των ανδρών - οι αυξημένες ή μειωμένες τιμές τους - στο πόσο ελκυστικούς τους βρίσκουν οι γυναίκες.

Αυτό που προέκυψε ήταν ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ των χαμηλών τιμών κορτιζόλης - της ορμόνης του στρες - και της "επιτυχίας" των ανδρών στις γυναίκες. Από την άλλη ωστόσο βρέθηκε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυξημένης τεστοστερόνης και προτίμησης από το γυναικείο φύλο - παρά τα όσα πιστεύονται.

Η ψυχολόγος δρ. Φιόνα Μουρ - επικεφαλής της έρευνας - δήλωσε ότι υπήρχαν πρότερες έρευνες που έδειχναν ότι η τεστοστερόνη παίζει ρόλο στις ανδρικές επιτυχίες επί του "ασθενούς φύλου". Όπως είπε, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η αυξημένη τεστοστερόνη είναι δείγμα μεγαλύτερης υγείας, άρα οι άνδρες εκείνοι θεωρείται ότι έχουν πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε προκρίνονται από τις γυναίκες για αναπαραγωγή.

Η δρ. Μουρ τόνισε επίσης ότι αυτό δεν φάνηκε στη δική τους έρευνα. Αυτό που κατάφεραν εκείνοι να διαπιστώσουν είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, φάνηκαν να προτιμούν ερωτικά τους άνδρες εκείνους που είχαν μειωμένα ποσοστά κορτιζόλης και φαίνονταν πιο χαλαροί. Το φαινόμενο μάλιστα επετείνετο όταν οι γυναίκες ήταν σε γόνιμες ημέρες.source:nooz.gr
top