Στο ΣτΕ η ανακατανομή

αρμοδιοτήτων των υπουργείων...

ste.jpg
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έγινε γνωστό, έχει διαβιβαστεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η σύσταση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και η ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ δέκα υπουργείων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στο νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων μεταφέρονται από το υπουργείο Οικονομίας η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, από το υπουργείο Υποδομών η διεύθυνση μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Γενική Διεύθυνση Αλιείας. Επιπλέον, μεταφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία θαλάσσιας Ασφάλειας.
Το Λιμενικό Σώμα υπάγεται μεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του μοιράζονται μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στο υπουργείο Περιβάλλοντος μεταφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρεται από τον πρωθυπουργό η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, καθώς και η εποπτεία των Νομικών Προσώπων και φορέων, που υπάγονται σε αυτές. Από το υπουργείο Δικαιοσύνης μεταφέρεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας μεταφέρονται από το υπουργείο Πολιτισμού οι διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η διεύθυνση ανάπτυξης αθλητισμού, η διεύθυνση «Άθληση για όλους», ενώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρεται η εποπτεία του ενιαίου φορέα ελέγχου τροφίμων. Παρά ταύτα παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού η εποπτεία του ΟΠΑΠ.
Επίσης, στο υπουργείο Πολιτισμού μεταφέρονται από τη διεύθυνση εποπτείας ΜΜΕ του υπουργείου Εσωτερικών τα τμήματα διοικητικής εποπτείας ΜΜΕ και ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων.
Εξάλλου, στο υπουργείο Εργασίας μεταφέρονται από το υπουργείο Εσωτερικών η χάραξη και ο σχεδιασμός πολιτικής στον τομέα της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα αυτά. Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας μεταφέρεται η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ενώ μεταφέρονται από το υπουργείο Οικονομίας η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, αλλά η εποπτεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραμένει στο υπουργείο Οικονομίας.source:parapolitika.gr
top