"Αιώνιοι" επενοικίαζαν δωμάτια στις φοιτητικές εστίες...



Με μηνιαίο ενοίκιο έως και 250 ευρώ, ορισμένοι «αιώνιοι» φοιτητές επενοικίαζαν σε τρίτους τα δωμάτια που είχαν σε φοιτητικές εστίες.

Το καλοκαίρι άρχισε το ξεκαθάρισμα στις 25 φοιτητικές εστίες της χώρας με αποτέλεσμα να αδειάσουν 1.050 θέσεις. Άλλες περίπου 1.500 θέσεις θα μείνουν κενές από τους φετινούς αποφοίτους, και ως εκ τούτου 2.500 θέσεις θα δοθούν στους πρωτοετείς φοιτητές.

Οι έλεγχοι απέδωσαν και άδειασαν 2.500 δωμάτια, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντόπουλου.

Η υπουργός ήταν καλεσμένη του ραδιοσταθμού RED 96,3 και στη σύνδεση που έκανε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως το 92% των βιβλίων έχει φτάσει στα σχολεία. Απέδωσε τις όποιες καθυστερήσεις στην απεργία των φορτηγών το καλοκαίρι.

Για το πάσο των φοιτητών είπε καθυστέρησε να δοθεί στους φοιτητές καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα. Όπως αποκάλυψε από το 1997 τα πάσο πήγαιναν από το υπουργείο Μεταφορών στο Παιδείας και στη συνέχεια στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Όπως είπε κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει λόγο για κόστος με αποτέλεσμα το υπουργείο να βρεθεί να χρωστάει αρκετά χρήματα στο υπουργείο Μεταφορών. Τόνισε πως το θέμα λύθηκε και από την ερχόμενη εβδομάδα τα πάσο θα βρίσκονται στα Πανεπιστήμια.source:skai.gr
top