Το βρετανικό πανεπιστήμιο

Κέμπριτζ "έφαγε" το Χάρβαρντ...


Το βρετανικό πανεπιστήμιο Κέμπριτζ "έφαγε" το Χάρβαρντ
Το βρετανικό πανεπιστήμιο Κέμπριτζ «έφαγε» το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και αναδείχθηκε πρώτο στη λίστα της εταιρείας συμβούλων καριέρας QS με τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο!
Τα αμερικανικά πανεπιστήμια πάντως είναι εκείνα που καταλαμβάνουν τις έξι από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας, με τις υπόλοιπες τέσσερις να πηγαίνουν στη Βρετανία. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από το Γέιλ (ΗΠΑ), το University College London(Βρετανία), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Βρετανία), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Βρετανία), το Imperial College (Βρετανία), το Πανεπιστήμιο του Σικάγου (ΗΠΑ), το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ) και το Πρίνστον (ΗΠΑ).
Τα κριτήρια για τη σύνταξη του καταλόγου με τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι η ακαδημαϊκή φήμη, η αναλογία των φοιτητών-προσωπικού, οι βιβλιογραφικές αναφορές και δημοσιεύσεις και η επαγγελματική αποκατάσταση μετά τις σπουδές. Επιπλέον, το ποσοστό του προσωπικού, φοιτητικού  και διδακτικού που προέρχεται από ξένες χώρες.
Πάντως, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν εκτός των 200 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς εκτοπίστηκε στην 286η θέση από την 177ηόπου ήταν πέρυσι.source:madata.gr
top