Η εθνική ψάχνει τον... εύκολο 

δρόμο για τη συνέχεια στο Μουντομπάσκετ...


Μετά την ήττα από την Τουρκία, η Ελλάδα αναζητά τον εύκολο δρόμο για την 4άδα
Μετά την ήττα από την Τουρκία, η Ελλάδα αναζητά τον εύκολο δρόμο για την 4άδα 
Αγκυρα
Η Ελλάδα λύγισε απέναντι στην Τουρκία και ουσιαστικά έχασε την πρώτη προνομιούχο θέση στον 3ο όμιλο του Μουντομπάσκετ. Αμέσως μετά την κόρνα της γραμματείας, που σήμανε τη λήξη του αγώνα, άρχισαν και τα σενάρια σχετικά με τη θέση που θα ήταν προτιμότερο να κατακτήσει η Ελλάδα, με βάση τις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αν η Ελλάδα τερματίσει στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, το οποίο είναι για την ώρα και το πιο πιθανό σενάριο, αντίπαλος της στη φάση των 16 θα είναι η Ισπανία.

Οι φούριας ρόχας έχουν μπερδέψει τα πράγματα με τις ήττες τους από Γαλλία και Λιθουανία και πλέον η Εθνική μας είναι πολύ πιθανό να τους βρει στο δρόμο της στους «16».

Σε περίπτωση που αποκλείσουμε τους Ισπανούς, τότε στους «8» θα έχουμε και πάλι πολύ δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Με βάση τα παραπάνω είναι σαφές πως ο δρόμος της Εθνικής για την τετράδα μοιάζει πιο ομαλός, σε περίπτωση που αντί για δεύτερη, τερματίσει τρίτη στον όμιλο.

Σε αυτή την περίπτωση θα συναντήσει αρχικά, μία εκ των Γαλλία ή Λιθουανία και στους «8» θα παίξει (λογικά) με την Αργεντινή.

Συνεπώς, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τότε η Ελλάδα ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο ήττας από τη Ρωσία στην τελευταία αγωνιστική.

Σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, πάντως, οι άνθρωποι της Εθνικής δεν έμπαιναν σε αυτή τη λογική. Eπί Γιαννάκη ιδιαίτερα η Ελλάδα έπαιζε σε κάθε αγώνα για τη νίκη και αντιμετώπιζε το τουρνουά παιχνίδι - παιχνίδι, αδιαφορώντας για τις διασταυρώσεις.

Στο περσινό Ευρωμπάσκετ και με τον Καζλάουσκας πια στο τιμόνι της, η Ελλάδα δεν... σκίστηκε να νικήσει την Γαλλία και απέφυγε την Ισπανία.

Μένει να δούμε αν θα πράξει και φέτος το ίδιο ή θα επιλέξει τη... μετωπική με Ισπανία και ΗΠΑ.
source:in.gr
top