Ψυχεδελικά μανιτάρια δίνουν 

ελπίδα στους καρκινοπαθείς...


Ουσία ανάλογη του LSD ανακουφίζει τους καρκινοπαθείς του τελικού σταδίου

Η ψυχεδελική ουσία ψιλοσυμβίνη που συναντάται στα «μαγικά», όπως αποκαλούνται, τα παραισθησιογόνα μανιτάρια, μπορεί να απαλύνει το άγχος που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς τους σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Archives of General Psychiatry» είναι η πρώτη του είδους σε ανθρώπους, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τουλάχιστον 35 χρόνια, σπάζοντας έτσι ένα μακρόχρονο «ταμπού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εθελοντές καρκινοπαθείς που έλαβαν μια και μοναδική μέτρια δόση ψιλοσυμβίνης, ψυχεδελικό με αντίστοιχη δράση αυτή του LSD, ήταν λιγότερο καταθλιπτικοί και αγχωμένοι μετά από έξι μήνες σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονικό φάρμακο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα συστατικά των «μαγικών μανιταριών» παραμένουν απαγορευμένα για οποιαδήποτε χρήση στις ΗΠΑ .

«Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι δυνατό πια να ξαναπιάσουμε το νήμα της έρευνας από εκεί που το αφήσαμε πριν χρόνια«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ψυχιατρικής και επικεφαλής της έρευνας,Τσαρλς Γκρομπ.source:newsbeast.gr
top