Οι άνδρες «είναι πιο γοητευτικοί 

όταν χορεύουν με το λαιμό και τον

κορμό»


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η τρισδιάστατη βιντεοσκόπηση ανδρών που χορεύουν αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις κινήσεις που αρέσουν στις γυναίκες, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Εκτιμούν ότι οι «έντονες και ποικίλες» κινήσεις του λαιμού και του κορμού ενδέχεται να λειτουργούν ως «σινιάλα για την αναπαραγωγική ικανότητα» του χορευτή.


Ο Δρ Νικ Νιβ, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Νορθάμπρια της Βρετανίας, ζήτησε από 19 άνδρες, 18 έως 35 ετών, να χορέψουν «ντίσκο» μπροστά σε 12 κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους σε τρεις διαστάσεις.


Τα δεδομένα εισήχθησαν στον υπολογιστή ώστε να δημιουργηθούν ταινίες με άβαταρ που χόρευαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.


Οι ταινίες επέτρεψαν στις 35 (ετεροφυλόφιλες) γυναίκες της κριτικής επιτροπής να αξιολογήσουν το χορό χωρίς να επηρεάζονται από την εμφάνιση του χορευτή, εξηγεί ανακοίνωση του πανεπιστημίου.


Η ανάλυση έδειξε ότι οι «καλοί» και «κακοί» χορευτές διαφέρουν σε οκτώ μεταβλητές: το μέγεθος των κινήσεων του λαιμού, του κορμού, του αριστερού ώμου και του αριστερού καρπού· την ποικιλότητα των κινήσεων του λαιμού, του κορμού και του αριστερού καρπού· και την ταχύτητα κίνησης του δεξιού γόνατου.


«Η γυναικεία αντίληψη της καλής ποιότητας χορού επηρεαζόταν περισσότερο από τις έντονες και ποικίλες κινήσεις με το λαιμό και τον κορμό» αναφέρουν οι ερευνητές.


Oι «κακοί» χορευτές, αντίθετα, φαίνονται άκαμπτοι και κάνουν μικρότερες κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια.


Παραμένει άγνωστο τι είδους μηνύματα μεταφέρουν στις γυναίκες οι καλές χορευτικές κινήσεις. Ο Δρ Νιβ, πάντως, πιστεύει ότι «τέτοιες χορευτικές κινήσεις ενδέχεται να μεταφέρουν ειλικρινή σινιάλα για την αναπαραγωγική ικανότητα του άνδρα, όσον αφορά την υγεία, το σφρίγος και τη δύναμη».


Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Biology Letters, μιας έκδοσης της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.
source:in.gr
top